Pre fanúšikov a milovníkov jabĺk máme pripravený recept na taliansky rustikálny koláčik

zloženie:

  • Pšeničná múka – 180 g
  • Jablká-4 ks
  • 2  žĺtka
  • Cukor – 140 g
  • Maslo-50 g
  • Mlieko – 125 ml
  • Prášok na pečenie – 4 g
  • Soľ-na špičku noža

Príprava :

Pripravíme si žĺtky, ktoré si dôkladne vyšľaháme s cukrom. Nepoužijeme však úplne všetok cukor a približne 3 až 4 polievkové lyžice si odložíme na neskôr. Žĺtky s cukrom šľaháme, až pokiaľ nezískame ľahkú bielu penu. Následne vezmeme maslo a roztopíme ho v mikrovlnej rúre (zohrievame viac krát počas krátkych intervalov a zakaždým maslo premiešame) alebo na sporáku. Maslo necháme mierne vychladnúť, aby nebolo vyslovene horúce a následne polovicu masla vylejeme k vyšľahaným žĺtkom. Do druhej polovice masla pridáme 3 až 4 lyžice cukru, ktoré sme si na začiatku odložili bokom a dôkladne premiešame. K vyšľahaným žĺtkom s maslom potom prilejeme mlieko a opatrne premiešame. Na záver pridáme preosiatu múku, štipku soli a prášok do pečiva, ktorý môžeme pokojne nahradiť aj sódou bikarbónou.

Takto pripravenú hmotu na cesto si po dôkladnom zamiešaní vylejeme do formy na pečenie, ideálne je kruhový tvar ako na tortu. Forma musí byť vystlaná papierom na pečenie.

Jablká bez kôry, nakrájané na plátky a poukladajte plátky jabĺk do cesta v ľubovoľnom poradí. Na vrchol koláča nalejte zvyšné maslo a posypte cukrom, ktorý bol predtým odložený. Pečieme v predhriatej rúre na 180 ° C asi 30-35 minút.

Dobrú chuť!

ZDROJ:webvinegret.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>