Ingrediencie pre “arménsky Lavash”:
- Voda – 1 pohár
- Pšeničná múka – 500 g
- Soli (podľa chuti)
- Kvasinky (čerstvé alebo sušené 8 g), – 20 g
- Maslo (nepovinné) – 50 g
Recept “Arménsky Lavash” :
Vymiesiť cesto. Voda + soľ + mäkčené maslo (nie nutne, ale chutnejšie) + kvások .. dobre vymiesiť.Rozdeliť do malých guličiek s priemerom 5 až 6 cm (Ak máte čas, nechajte kysnúť opäť už vytvorené lopty, ak nie, tak ..), vyvaľkať do veľmi tenkéj palacinky 1-2 mm, a opekáme na horúcej panvici na ohni 10 – 15 sekúnd na každej strane ..
(Ako pita chlieb bude biela a spravia sa bublinky, otočte) nie vysušiť pitu, netreba smažiť do zlatista, atď, všetko sa deje veľmi rýchlo …
Vyložiť hotové Pitas medzi dvoma obrúsky.
Dobrú chuť !!!
ZDROJ:povarenok.ru