Pravé talianske cesto na LASAGNE, ktorý používajú talianske ženy v domácnosti, chutné a veľmi jednoduché na prípravu

Lasagne – tradičné talianske jedlo, populárne, že môžeme s istotou povedať: lasagne sú výborné. S mäsom, zeleninou, syrom a voňavou omáčkou … Čo môže byť lepšie a chutnejšie.

V skutočnosti, slovo “rezance”, bola pôvodne určené pre varenie a má grécke korene: «λάσανα» ( «Lasana”), ktorý sa prekladá na horúcej doske ‘. Je známe, že v Neapole sa lasagne varili už v 13. storočí. Robia sa špeciálnych žiaruvzdorných panviciach,niekoľko vrstiev tenkého cesta a dá sa na ne zeleninové ragú a syr. V ostatných regiónoch začali pridávať omáčku a ďalšie prísady.

Sú naozaj chutné ale najlepšie je si lasagne  spraviť podľa talianskych žien v domácnosti a variť cestoviny sami. Jednoduché a úsporné!

Listy lasagne doma

Cesto na lasagne sa pripravujú na rovnakom základe ako ostatné  cestoviny. Podľa tradičného receptu – výhradne z tvrdej pšenice. Ale cesto sa vyváľa bez špeciálneho zariadenia (lapsherezki) –  tak ponúkame pripraviť z obyčajnej múky mäkkej pšenice.

Suroviny:

  • 120 g pšeničnej múky
  • 80 g tvrdej pšeničnej múky
  • 2 vajcia
  • 1 lyžička sli
  • 1 polievková lyžica olivový olej

Postup:

Oba druhy múky zmiešame, preosiať so soľou. Na pracovnú plochu, nasypeme múku, v strede spravíme jamku. Rozbiť vajcia a zalejeme olejom.Miesiť je nutné 15 minút. Cesto by mal mať dostatočne tvrdé. Zanechať stáť po dobu 20 minút.Cesto rozdeľte na 4-6 kúsky a vyvaľkať každé dostatočne tenké. Vzniknuté vrstvy môžeme narezať do krásnych rovnakých pásikov.

Ak máte v pláne variť lasagne okamžite, ponorte niekoľko minút vo vriacej vode, a potom použiť na vytvorenie jedla. Ak máte v pláne pripraviť sa na budúcnosť, zabaľte do fólie a dajte zamrznúť. Následne variť ako obvykle.

Vaše lasagne sú úžasné! Teraz môžete potešiť príbuzných týmto farebným pokrmom bez značných škôd vo vašej peňaženke.

ZDROJ:SOVKUSOM.RU

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>