Všetci milujeme mikrovlnky a to je skutočnosť! Mikrovlny sú úžasnou, jednoduchou a pohodlnou možnosťou varenia pre všetkých ľudí na celom svete. Mikrovlnná rúra je v Spojených štátoch populárna už viac ako 30 rokov.
Teraz však odpovieme na otázku za milión dolárov – sú mikrovlny zdravé varenie? A odpoveď na otázku za milióny dolárov je nie, pretože existujú oveľa lepšie možnosti, ako udržať výživné látky v jedle.
Mikrovlnná rúra je forma neionizujúceho žiarenia. Naproti tomu ionizujúce žiarenie mení elektromagnetickú povahu atómov alebo ich ionizuje. To mení spôsob ich interakcie s inými atómami a molekulami okolo nich. Röntgenové lúče, gama lúče a nukleárna medicína sú typy ionizujúceho žiarenia. Vaše jedlo je momentálne nasýtené vysokofrekvenčnými vlnami tepla a niektorí ľudia tvrdia, že toto žiarenie môže byť zdraviu škodlivé. Ako sme už povedali, podľa výskumov sú mikrovlnné rúry nebezpečné pre naše zdravie.
Ako pripravujú jedlo mikrovlnky?
To, čo fungujú mikrovlnné rúry, je to, čo potrebujete vedieť: atómy striedavého prúdu menia svoju polaritu. To vytvára trenie a spôsobuje, že sa jedlo zohreje.
Prečo sú mikrovlnné rúry nebezpečné?
Odborníci tvrdia, že vo vašej mikrovlnnej rúre je 2 450 000 000 Hz. A najhoršie je, že počet frekvencií, ktoré poškodzujú ľudské telo, je 10 hertzov. Buďte opatrní a nikdy nestojte v blízkosti fungujúcej mikrovlnnej rúry. Kým nedôjde k poškodeniu, nebudete vedieť, či je netesnosť ovplyvnená vašim telom.
Ako mikrovlnka škodí telu?
To spôsobuje vrodené chyby.
To vedie k rozvoju rakoviny.
Katarakta.
Oslabíte tak svoj imunitný systém.
Znížená odolnosť proti vírusovým a bakteriálnym infekciám.
To môže viesť k vážnejším a vážnejším chorobám.
Čo robí mikrovlnka s našim jedlom?
Rozkladá chemické a molekulárne väzby.
Mnoho odborníkov po celom svete tvrdí, že mikrovlnná rúra vyčerpáva živiny z potravy.
Žiarenie z mikrovlnnej rúry ničí a deformuje molekuly potravy a vytvára nebezpečné rádioaktívne zlúčeniny.
V mikrovlnnej rúre stráca materské mlieko 96% svojich protilátok.
Štruktúra počiatočnej dojčenskej výživy sa mení a vytvárajú sa imunologické poruchy
V roku 1992 sa skúmal vplyv účastníkov, ktorí jedli zeleninu v mikrovlnnej rúre.
Zažili nasledujúce:
Hladiny cholesterolu rýchlo stúpajú.
Pokles hemoglobínu spôsobuje anémiu.
Znížený počet bielych krviniek.
Zvýšenie leukocytov (čo naznačuje otravu a poškodenie buniek).
Poznámka: Musíte byť veľmi opatrní, aby ste vedeli, že aj keď je vaša mikrovlnná rúra úplne utesnená, stále ste vystavení škodlivým elektromagnetickým poliam. Môžu sa dostať do ľudských tiel (preto sa používajú pre röntgenové prístroje), ale môžu spôsobiť vážne zdravotné problémy. Ak pri varení budete stáť 4 palce od mikrovlnnej rúry, budete vystavení účinkom 100 – 500 mg. Keď budete stáť 3 stopy od mikrovlnnej rúry, budete vystavení účinku 1 – 25 mg.
Áno, a ako sme už povedali – mikrovlnné rúry môžu byť rýchlejšie a pohodlnejšie ako bežné rúry na pečenie, ale výživová hodnota vášho jedla a zdravie vašej rodiny zaplatia za toto vybavenie veľkú cenu.