Mnohí z nás sú zvyknutí pripraviť si večeru a dokonca bez toho, aby si všimli, že viackrát znovu ohrievajú jedlo! Nie všetky potraviny sú však po ohreve bezpečné. Je tu časť jedla, ktorá sa kvôli svojej špeciálnej molekulárnej štruktúre po prehriatí mení na skutočný jed!
Bohužiaľ, len málo ľudí vie o tejto skutočnosti. Áno, niektoré potraviny s opätovným zahrievaním strácajú iba svoju nutričnú hodnotu, ale tieto päť produktov sa stávajú jedami!
1. Črevá
Obsah dusičnanov v cukrovej repy je užitočný pre naše telo, no nikdy tepelne neupavujte cukrovú repu dvakrát alebo viackrát, ak chcete zachovať svoje zdravie.
2. Zemiaky
Škrob obsiahnutý v zemiakoch má priaznivý vplyv na zdravie, ale keď sa niekoľkokrát vyhrieva – stráca svoju nutričnú hodnotu a liečivé vlastnosti a stáva sa jedom, ktorý môže poškodiť celé telo.
3. Vajcia
Účinky vysokých teplôt na vajcia môžu byť veľmi smrteľné. Jedenie vajíčok po varení je užitočné, ale veľmi škodlivé, ak ich zahrejete ďalší deň.
4. Kuracie mäso
Kuracie mäso je vynikajúce, ale mali by ste jesť ihneď po varení. Zahrievaním kurčiat na druhý deň – zmeníte štruktúru proteínu, čo zase vedie k problémom s trávením. Kuracie mäso obsahuje viac bielkovín ako červené mäso a doporučuje sa použiť na studeno. Dokonca aj vtedy, keď ho budete ohrievať pri veľmi nízkej teplote dlhšiu dobu.
5. Huby
Vyhrievané huby môžu nepriaznivo ovplyvniť vaše telo. Zloženie v hubách, lipoidoch, fosfatidách a éterických olejoch s opakovaným tepelným ošetrením z nich robia skutočný jed pre srdce a črevá. Jedzte huby v čerstvej forme alebo hneď po varení, aby ste získali čo najväčší úžitok. Ale ak ich budete chcieť neskôr zjesť, nikdy ich nezohrievajte. To môže viesť k vážnym problémom so srdcom a tráviacim systémom.
Neuchovávajte potraviny a udržujte svoje zdravie!
ZDROJ:fithacker.ru