Palacinka je koláč so syrom a chutná podobne ako Chačapuri. Náplň bude zmes tvaroh so syrom mozzarella a feta. Palacinky so syrovou plnkou pečieme v rúre asi 45 minút a podávajte teplé alebo mierne ochladnuté, predvedú sa tie najlepšie vrstvy.
SUROVINY
- mozzarella syr (nastrúhaný) -200 g
- feta syr – 200 g
- vajcia 2 ks
- tvaroh (s nízkym obsahom tuku) – 250 g
- maslo – cca 50g
- hotové palacinky 5-6 ks
POSTUP
Pre plnku feta je treba zmiešať s tvarohom a vajcami, vmiešame mozzarellu.

Formu namazať olejom, posypeme strúhankou, dať palacinky na dno, a potom sa prekryte aj okraje.

Dať plnku v 3-4 vrstvách, striedame s palacinkami. Na poslednú vrstvu dať kúsky masla.

Na vrch dáme poslednú palacinku. Potrieme palacinku s tukom. Dáme tortu do predhriatej rúry na 45 minút pri 175s. Môže byť podávaná horúca.

zdroj:gotovim.ru