Potrápi vás poriadne krájanie cibule a roníte vždy pri tejto činnosti slzy? Odteraz to však už tak byť nemusí

Jeden z populárnych vyhľadávacích dopytov je, ako narezať bez sĺz? Najčastejšie kulinárski odborníci odporúčajú namočiť nôž v studenej vode, ale táto metóda nie vždy funguje. Poviem vám efektívnejšie spôsoby, ktoré používam už dávno. Možno budú pre začiatočníkov užitočné. 

Pískanie

O tejto metóde som sa dozvedel asi pred 20 rokmi, keď som sledoval kulinársky program „Smack“. Niektorí hviezdní hostia, spolu s hostiteľom programu, nakrájali svoju cibuľu a veľmi prudko zapískali pieseň „A ja idem po Moskve“.
Áno, pískanie pomáha ľahko nakrájať akýkoľvek počet cibúľ bez sĺz. Je to obzvlášť v pohode, keď potrebujete nakrájať jednu alebo dve cibule rýchlo a použitie iných metód nie je úplne výhodné. Tajomstvo spočíva v tom, že hvízdanie dýcha tvojimi ústami, čuchové nervy vo vašom nose sa nezúčastňujú a páry cibule jednoducho nespadajú na ne. Okrem aktívneho píšťala odnášate éterické vypúšťanie cibule z očí.

Prekrojte citrón

Tretím osvedčeným trikom skúsených gazdiniek je citrónová šťava. Rozkrojte citrón napoly, jednu polovicu schovajte do chladničky a tou druhou počas krájania priebežne potierajte čepeľ noža. Vzniknutá chemická reakcia zabráni zelenine uvoľňovať prchavé látky do vzduchu.

Ocot

Skôr, ako začnete s krájaním potrite si dosku octom. Výhodou je, že tým zabránite nielen slzeniu, ale zároveň sa na doske zbavíte baktérií. Kyselina octová je tým najlepším prírodným dezinfekčným prostriedkom.

ZDROJ:povarenok.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>