Pór a kyslá smotana! Akonáhle to ochutnáte, zamilujte si to navždy, garantujem vám to

Pór sa v dnešnej dobe stáva veľmi populárnym, pretože je nielen zdravý, ale je ho možné pripraviť aj v nespočetných formách! Táto pestovaná zelená cibuľa je jednou zo zásad francúzskej kuchyne a bez nej by bolo ťažké predstaviť si varenie.

 

Akonáhle sa dostanete bližšie k póru, zamilujete sa navždy! Urob si z neho tento recept!

zloženie:

  • 1 dusené kuracie prsia
  • 2 biele časti póru
  • 300 ml smotany
  • 50 gramov masla
  • 1 lyžica oleja
  • 100 gramov syra
  • soľ, korenie

príprava:

Pór nakrájajte na kruhy. Potom osmažte v masle po dobu 5 minút. Pridajte smotanu, predvarené kuracie prsia nakrájané na menšie kocky, potom podľa chuti pridajte soľ a korenie. Nalejte všetko do teplovzdornej plochej misky, posypte nastrúhaným syrom a vložte do predhriatej rúry, kým sa nezhnedne.

Božsky chutné!

ZDROJ:filantropikum.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>