Pór sa v dnešnej dobe stáva veľmi populárnym, pretože je nielen zdravý, ale je ho možné pripraviť aj v nespočetných formách! Táto pestovaná zelená cibuľa je jednou zo zásad francúzskej kuchyne a bez nej by bolo ťažké predstaviť si varenie.

Akonáhle sa dostanete bližšie k póru, zamilujete sa navždy! Urob si z neho tento recept!
zloženie:
- 1 dusené kuracie prsia
- 2 biele časti póru
- 300 ml smotany
- 50 gramov masla
- 1 lyžica oleja
- 100 gramov syra
- soľ, korenie
príprava:
Pór nakrájajte na kruhy. Potom osmažte v masle po dobu 5 minút. Pridajte smotanu, predvarené kuracie prsia nakrájané na menšie kocky, potom podľa chuti pridajte soľ a korenie. Nalejte všetko do teplovzdornej plochej misky, posypte nastrúhaným syrom a vložte do predhriatej rúry, kým sa nezhnedne.
Božsky chutné!
ZDROJ:filantropikum.com