Tvarohový koláč je jedným z najpopulárnejších dezertov. Je veľa variácií. Môže byť pripravený v mnohých príchutiach as rôznymi prísadami. V lete si studené tvarohové koláče vychutnávajú veľké uznanie, najčastejšie sprevádzané čerstvým ovocím a želé. V zime panujú ťažké tvarohové koláče s rôznymi zálievkami. Pomarančový tvarohový koláč zvyčajne pripravujem počas Vianoc. Vôňa pomarančov robí túto čakaciu dobu jedinečnou a magickou. Tvarohový koláč je veľmi vlhký so zamatovou textúrou a mimoriadne osviežujúcou pomarančovou príchuťou.

Pomarančový tvarohový koláč
Na do koláča potrebujeme:
- 180 g obilných koláčov
- 50 g masla
Tvarohová hmota:
- 700 g polo odstredeného tvarohu
- Homogenizovaný vanilkový syr
- 175 g cukru
- 4 vajcia
- 3 pomaranče
- 1 vanilkový puding
Suroviny na vrch:
- 100 g mliečnej čokolády
- 50 ml fondantového krému
Dodatočne:
- 5 polievkových lyžíc kandizovaného pomarančovej kôry
Dno
- Cookies rozdrvte pomocou mixéra. Rozdrvené maslo pridáme do drvených koláčov a dôkladne premiešame, aby sme získali konzistenciu vlhkého piesku. Forma na pečenie s rozmermi 30 x 20 cm je potiahnutá papierom na pečenie. Vložte hmotu sušienky do formy a rovnomerne rozložte a pevne pritlačte na dno. Vložte do chladničky.
Syrová hmota
- Vajcia s cukrom porazte až nadýchané. K vaječnej hmote pridávame dvakrát mletý biely syr, homogenizovaný syr a puding. Zmiešajte a skombinujte prísady. Ošúpajte pomaranče z pokožky, odstráňte semená a biely film. Miešajte pomocou miešača peny. Pridáme do syra a premiešame.
- Položte syrovú hmotu na dno a vložte do rúry. Pečieme hodinu. Potom rúru vypnite, otvorte dvierka rúry a nechajte v nich tvarohový koláč. Ochladený tvarohový koláč vložte do chladničky na 12 hodín.
Vrchná vrstva
- Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a pridávame krém. Miešaním získate hladký a rovnomerný povlak. Tvarohový koláč chladíme polevou. Posypte hornou nasekanou pomarančovou kôrou.
ZDROJ:wedrowkipokuchni.com.pl