Pomarančovo tvarohový koláč, jeden z najpopulárnejších dezertov, vyskúšajte si ho

Tvarohový koláč je jedným z najpopulárnejších dezertov. Je veľa variácií. Môže byť pripravený v mnohých príchutiach as rôznymi prísadami. V lete si studené tvarohové koláče vychutnávajú veľké uznanie, najčastejšie sprevádzané čerstvým ovocím a želé. V zime panujú ťažké tvarohové koláče s rôznymi zálievkami. Pomarančový tvarohový koláč zvyčajne pripravujem počas Vianoc. Vôňa pomarančov robí túto čakaciu dobu jedinečnou a magickou. Tvarohový koláč je veľmi vlhký so zamatovou textúrou a mimoriadne osviežujúcou pomarančovou príchuťou.
 

Pomarančový tvarohový koláč

Čas na prípravu 20 min. Čas varenia 1 hod. Čas na prípravu 1 hodina 20 min.

Na do koláča potrebujeme:

  • 180 g obilných koláčov
  • 50 g masla

Tvarohová hmota:

  • 700 g polo odstredeného tvarohu
  • Homogenizovaný vanilkový syr
  • 175 g cukru
  • 4 vajcia
  • 3 pomaranče
  • 1 vanilkový puding

Suroviny na vrch:

  • 100 g mliečnej čokolády
  • 50 ml fondantového krému

Dodatočne:

  • 5 polievkových lyžíc kandizovaného pomarančovej kôry

Dno

  1. Cookies rozdrvte pomocou mixéra. Rozdrvené maslo pridáme do drvených koláčov a dôkladne premiešame, aby sme získali konzistenciu vlhkého piesku. Forma na pečenie s rozmermi 30 x 20 cm je potiahnutá papierom na pečenie. Vložte hmotu sušienky do formy a rovnomerne rozložte a pevne pritlačte na dno. Vložte do chladničky.

Syrová hmota

  1. Vajcia s cukrom porazte až nadýchané. K vaječnej hmote pridávame dvakrát mletý biely syr, homogenizovaný syr a puding. Zmiešajte a skombinujte prísady. Ošúpajte pomaranče z pokožky, odstráňte semená a biely film. Miešajte pomocou miešača peny. Pridáme do syra a premiešame.
  2. Položte syrovú hmotu na dno a vložte do rúry. Pečieme hodinu. Potom rúru vypnite, otvorte dvierka rúry a nechajte v nich tvarohový koláč. Ochladený tvarohový koláč vložte do chladničky na 12 hodín.

Vrchná vrstva

  1. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a pridávame krém. Miešaním získate hladký a rovnomerný povlak. Tvarohový koláč chladíme polevou. Posypte hornou nasekanou pomarančovou kôrou.

ZDROJ:wedrowkipokuchni.com.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>