Podľahli ste aj vy trendu a pijete ráno vodu s citrónom? To je v poriadku, len veľa ľudí robí pri tom túto veľkú chybu

Každý asi vie o mnohých zdravotných prínosoch každodenného ranného pitia vody s čerstvou citrónovou šťavou.

V skutočnosti existuje viacero variácií tohto receptu, no nie každý z nich je rovnako účinný. Najprv si však pripomeňme jeho hlavné výhody.

Prínosy, ktoré prináša pitie vody a citrónovou šťavou v ranných hodinách

Citrónová šťava je známa predovšetkým tým, že podporuje telesný metabolizmus.

Výsledkom je rýchlejšie spaľovanie tukov, predchádzanie priberania na váhe, ľahšie chudnutie a tvorba dostatku energie pre vaše každodenné aktivity.

Okrem toho citrónová šťava obsahuje množstvo vitamínov, minerálov a éterických olejov, ktoré sú dobrými stimulantmi imunity.

Najlepšie je preto piť citrónovú vodu hneď ráno po zobudení. Niektorí ľudia však uprednostňujú jej pitie aj postupne v priebehu dňa.

Citróny sú vskutku všestrannou potravinou a preto by ste sa mali snažiť konzumovať ich viac a častejšie. Je dobré, ak budete mať v chladničke sieťku s niekoľkými citrónmi vždy po ruke.

Tu je zopár zaujímavých faktov o tomto ovocí:

  • Pohár (2 dcl) čerstvej citrónovej šťavy obsahuje až 187% odporúčanej dennej dávky vitamínu C.
  • Citrónová šťava je veľmi bohatá na draslík, horčík a ďalšie esenciálne minerály.

Chyba, ktorú ľudia najčastejšie robia pri pití citrónovej šťavy

To, čo väčšina ľudí zvyčajne robí, je, že si vezmú pohár studenej vody a do neho vytlačia citrónovú šťavu.

A v čo je problém? Problém spočíva v podstate v dvoch veciach.

1. Teplota vody

Prvou vecou je fakt, že studená voda má na telo a hlavne na trávenie utlmujúce účinky.

To, čo vy potrebujete ráno, je hlavne naštartovať metabolizmus a trávenie, čo následne podporí tvorbu telesnej energie a chudnutie.

No a studená voda tomuto cieľu príliš neprospieva. Preto je lepšie namiesto studenej vody použiť vodu o vlažnej teplote.

Tú získate najjednoduchšie tak, že do pohára so studenou vodou dolejete trocha vriacej vody zohriatej v rýchlovarnej kanvici.

2. Zahadzovanie dužiny a kôry

Druhou vecou je skutočnosť, že si do vody ľudia vytlačia len šťavu bez dužiny, pričom práve v dužine sa nachádza veľa prospešných látok, vrátane vlákniny, ktorú šťava neobsahuje.

Ešte hodnotnejšou však býva samotná citrónová kôra, ktorá má niekoľkonásobne vyšší obsah vitamínov a minerálov neź šťava.

Keďže ale väčšina citrónov je dnes postrekovaná, nebolo by vhodné konzumovať celú kôru.

Čo však môžete urobiť je, že si postrúhate vnútornú časť kôry a tú si pridáte do vašej rannej vody.

Týmto spôsobom sa množstvo a využiteľnosť vitamínov, minerálov a antioxidantov vo vašej rannej citrónovej vode dramaticky zvýši.

ZDROJ.takprosto.cc

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>