Ak sa nudíte z varených zemiakov, musíte vyskúšať tento recept. Vynikajúce rezané zemiaky s polevou. Spravte ich na večeru a určite vás všetkých prekvapí 🙂
prísady:
- 1 kg veľkých zemiakov
- olej
- soľ
- korenie
- 1 strúčik cesnaku
- strúhaný syr mozzarella
- plátky slaniny alebo šunky
- pažítka alebo petržlenu na ozdobu
príprava:
- Umyť zemiaky a nechať kožu
- Keď uschnú, nakrájame ich na plátky, ale nerežeme ich úplne po kraj
- Zemiaky kladieme na kúsky potravinárskej hliníkovej fólie
- Vytlačte strúčik cesnaku do misky, pridajte soľ, korenie a 4 polievkové lyžice oleja
- Zemiaky zmiešajte a natierajte kefou aj vo výrezoch
- Vložte slaninu alebo šunku do rezaných miest, posypte nastrúhaným syrom
- Zemiaky zabalte do fólie a pečte pri teplote 200 stupňov Celzia horúcim vzduchom počas 40 minút
- Po odstránení ich ozdobte nasekanou pažítkou alebo petržlenovou vňaťou
ZDROJ.dompelenpomyslow.pl