Pijete to každý deň, ale asi nemáte ani potuchy o tom, že spôsobuje rakovinu prsníka

Táto štúdia, vykonaná prieskumníkmi na Kaiser Permanente, zistili, že ženy s diagnózou včasného karcinómu prsníka často konzumovali vysoko kvalitné mliečne výrobky po stanovení diagnózy. Majú väčšiu pravdepodobnosť, že zomrú na rakovinu prsníka ako ženy, ktoré jedia nízkotučné mliečne výrobky po stanovení diagnózy. Hormonálny estrogén stimuluje rast buniek prsníka, vrátane rastu buniek rakoviny prsníka, ktoré sú citlivé na hormóny. Estrogén je vytvorený a uložený v tukových bunkách. Mnohí vedci sa domnievajú, že mliečne výrobky spotrebovanej v Spojených štátoch a ďalších západných krajinách majú vysoké hladiny estrogénu a progesterónu v nich, pretože väčšina z mlieka sa vyrába „z kráv.“ Preto je možné, že mliečne výrobky s nízkym obsahom tuku majú nižšie hladiny estrogénu a progesterónu.

To naznačuje, že mliečny výrobok s nízkym obsahom tuku môže byť najlepšou voľbou pre ženy, u ktorých bola diagnostikovaná rakovina prsníka, najmä rakovina prsníka, ktorá je citlivá na hormóny.

Pre túto štúdiu obsahovali tučné mliečne výrobky s plným obsahom tuku:

  • Plnotučné mlieko
  • Kondenzované alebo odparované mlieko
  • Puding
  • Zmrzlina
  • Syr
  • Jogurt

Ženy sa pozorovali asi 12 rokov. Vedci zistili, že tie, ktoré oznámili, že jedia denne alebo viac denných dávok beztučných mliečnych výrobkov s plným obsahom tuku mali o 64% vyššie riziko úmrtia z akejkoľvek príčiny a 49% riziko úmrtia na rakovinu prsníka v porovnaní so ženy, ktoré konzumovali menej denných dávok mliečnych výrobkov s plným obsahom tuku alebo ženy, ktoré konzumovali nízkotučné mliečne výrobky. Hoci sú výsledky tejto štúdie znepokojujúce, je dôležité si pamätať niekoľko vecí. Hoci táto štúdia poukazuje na vzťah medzi mliečnymi výrobkami z hovädzieho dobytka a najhoršími výsledkami rakoviny prsníka, toto nepreukazuje ich vzťah medzi príčinami a účinkami.

Ak ste boli diagnostikovaný s rakovinou prsníka v ranom štádiu, má zmysel robiť všetko pre to, aby sa minimalizovalo riziko recidívy a zvýšiť svoje šance na prežitie, vrátane:

  1. Konzumácia zdravého stravovania s nízkym obsahom spracovaných potravín a cukru.
  2. Vyvarujte sa alkoholu.
  3. Udržujte zdravú váhu.
  4. Denné cvičenie.
  5. Nefajčite.
  6. Monitorujte príjem akýchkoľvek liekov, ktoré užívate, aby ste znížili riziko recidívy.

ZDROJ:fithacker.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>