
- 500 ml – smotany na šľahanie
- 500 ml – mlieko
- 2 bal. – Vanilkový puding bez varenia (Crème Olé, Dr. Oetker)
- 2 bal. – Vanilkový cukor
- 5 lyžíc – krupicový cukor
- bebe sušienky
- mlieko na namočenie sušienok
- čokoláda na ozdobu
Postup:
1) Do veľkej misy nalejeme smotanu, mlieko, pridáme vanilkový pudingový prášok (puding, ktorý pripravíte bez varenia), vanilkový a Kr. cukor. Všetko mixérom šľaháme cca 5 minút – dostaneme nadýchanú penu.
2) Pripravíme vyššiu formu na pečenie o rozmere 21 x 36 cm, ale môžete použiť aj formu iné veľkosti (ak menšie, rezy budú vyššie). Dno vyložíme sušienkami, ktoré namočíme do mlieka, aby boli mäkké.
3) Vyšľahaný krém navrstvíme na sušienky, pekne uhladíme a párkrát ťukneme formou a pracovnú dosku, aby sme sa zbavili veľkých vzduchových bublín.
4) Vrch ozdobíme strúhanou čokoládou a odložíme do chladničky. Ak nemáte čas, vložte rezy do mrazničky, rýchlejšie stuhnú, ale nenechávajte je tam príliš dlho, aby nezamrzli.
ZDROJ:bidista.com