Pečené zemiaky so šampiňónmi a syrom

Chutný recept na neformálnu večeru, ako aj na slávnostnú rodinnú večeru, je vynikajúci pečený zemiak so šampiňónmi v peci, ktorý môže byť prílohou k inému jedlu alebo k hlavnému jedlu.

 Zložky:

  • 1 kg zemiakov
  • 800 gramov šampiňónov
  • 2 ks. cibule
  • 250 ml kyslej smotany
  • 2 paradajky
  • 100 gramov syra (tvrdého)
  • 100 gramov majonézy
  • 60 ml rastlinného oleja
  • 1 čajová lyžička tymianu
  • korenie
  • korenie na zemiaky alebo huby (nepovinné)

Postup:

Zemiaky musia byť olúpané a jemne nasekané na krúžky. Aby nedošlo k stmavnutiu zemiakov, keď pripravujeme zvyšné produkty, je potrebné ich naplniť studenou vodou.

Na jemno nasekajte cibuľu, jemne osmažte na oleji a potom k nim pridať jemne nasekané šampiňóny. Smažte sedem minút, nezabudnite na soľ a korenie. Zemiaky vypusťte z vody a dajte na ne soľ, olej, korenie a potom pridajte tymián, potom dobre premiešajte a položte na plech. Huby rozprestierame v druhej vrstve, potom nakrájame paradajky, kyslú smotanu a majonézu. Pečieme 45 – 50 minút v peci pri teplote 180 stupňov. Niekde asi päť minút pred koncom zemiaky posypeme nastrúhaným syrom, potom ich pečte ešte asi desať minút. Pripravený pečený zemiak sa odporúča ozdobiť s bylinkami.

ZDROJ:foodideas.info

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>