Pečené jablká s orechmi sú perfektným a rýchlym dezertom pre chladné jesenné a zimné dni.
Nielen, že je to chutné, je to stále zdravé – jablká s vlašskými orechami, rozinkami, množstvom škorice a javorového sirupu.
Do takýchto ešte teplých jabĺk môžete pridať kopček zmrzliny a trochu karamelu – všetko chutí fantasticky.
A nemusím hovoriť, ako celý dom vonia sladkou škoricou – k tomu môžete milovať jeseň 😀
Horúca rúra, škorica, vôňa pečených jabĺk a šálka horúceho kakaa – a môžete snívať …
Jablká pečené s orechmi
prísady:
- 4 stredne tvrdé jablká
- 50 g javorového sirupu / tekutého medu alebo hnedého cukru
- 1 lyžička mletej škorice
- asi 30 g nasekaných orechov (použil som taliančinu)
- asi 40 g hrozienok
- 1 šálka jablčnej šťavy alebo vody
Postup:
- Hniezda semien z jabĺk vyberte.
- Nakrájajte orechy a hrozienka, zmiešajte so škoricou a javorovým sirupom.
- Jablká umiestnite do misky odolnej voči ohňu.
- Do každej jamky v jablku dajte zmes s orechmi.
- Na dno nádoby nalejte šťavu z jabĺk alebo vodu.
- Jablká pečieme pri teplote 180 stupňov asi 40 – 45 minút.
- Po pečení mierne vychladnite.
- Môžete ho podávať teplý s kopčekom zmrzliny.
ZDROJ:wypiekibeaty.com.pl