Pečené jablká s orechmi, perfektný a rýchly dezert na chladné jesenné dni

Pečené jablká s orechmi sú perfektným a rýchlym dezertom pre chladné jesenné a zimné dni.

Nielen, že je to chutné, je to stále zdravé – jablká s vlašskými orechami, rozinkami, množstvom škorice a javorového sirupu.

Do takýchto ešte teplých jabĺk môžete pridať kopček zmrzliny a trochu karamelu – všetko chutí fantasticky.

A nemusím hovoriť, ako celý dom vonia sladkou škoricou – k tomu môžete milovať jeseň 😀

Horúca rúra, škorica, vôňa pečených jabĺk a šálka horúceho kakaa – a môžete snívať …

Jablká pečené s orechmi

prísady:

  • 4 stredne tvrdé jablká
  • 50 g javorového sirupu / tekutého medu alebo hnedého cukru
  • 1 lyžička mletej škorice
  • asi 30 g nasekaných orechov (použil som taliančinu)
  • asi 40 g hrozienok
  • 1 šálka jablčnej šťavy alebo vody

Postup:

  1. Hniezda semien z jabĺk vyberte.
  2. Nakrájajte orechy a hrozienka, zmiešajte so škoricou a javorovým sirupom.
  3. Jablká umiestnite do misky odolnej voči ohňu.
  4. Do každej jamky v jablku dajte zmes s orechmi.
  5. Na dno nádoby nalejte šťavu z jabĺk alebo vodu.
  6. Jablká pečieme pri teplote 180 stupňov asi 40 – 45 minút.
  7. Po pečení mierne vychladnite.
  8. Môžete ho podávať teplý s kopčekom zmrzliny.

ZDROJ:wypiekibeaty.com.pl

 

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>