Ešte chutnejšie ako fašírky a pripravené bez vyprážania. Doprajte si neobyčajne chutný obed z mletého mäsa, ktorý hravo zvládnete.
SUROVINY:
- 800 g mletého bravčového mäsa
- 200 g mletého kuracieho mäsa
- 1 cibuľu
- 100 ml mlieka
- 70-100 g staršieho chlebíka (striedky)
- 200 ml kyslej smotany
- 150 g strúhaného syra
- 2 vajíčka
- Kôpor, petržlenovú vňať alebo iné bylinky podľa chuti
- Soľ a čierne mleté korenie
POSTUP:
V miske zmiešame oba druhy mletého mäsa, nadrobno nakrájanú cibuľu, soľ a korenie. Chlieb namočíme v mlieku a potom primiešame k mäsu. Z mäsa formujeme menšie guľôčky, ktoré umiestnime na vymastený plech. Z mäsa formuje hniezda tak, že v strede spravíme priehlbinku na náplň.
Strhaný syr zmiešame s kyslou smotanou, vajíčkami a bylinkami. Túto zmes navrstvíme na mleté mäso.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 25-30 minút.
zdroj:STARMAN.RU