Pečené hviezdy z mletého mäsa, plnené syrom a smotanou, zatienia všetky chutné obedy, ktoré ste doteraz pripravovali

Ešte chutnejšie ako fašírky a pripravené bez vyprážania. Doprajte si neobyčajne chutný obed z mletého mäsa, ktorý hravo zvládnete.

SUROVINY:

  • 800 g mletého bravčového mäsa
  • 200 g mletého kuracieho mäsa
  • 1 cibuľu
  • 100 ml mlieka
  • 70-100 g staršieho chlebíka (striedky)
  • 200 ml kyslej smotany
  • 150 g strúhaného syra
  • 2 vajíčka
  • Kôpor, petržlenovú vňať alebo iné bylinky podľa chuti
  • Soľ a čierne mleté korenie

POSTUP:

V miske zmiešame oba druhy mletého mäsa, nadrobno nakrájanú cibuľu, soľ a korenie. Chlieb namočíme v mlieku a potom primiešame k mäsu. Z mäsa formujeme menšie guľôčky, ktoré umiestnime na vymastený plech. Z mäsa formuje hniezda tak, že v strede spravíme priehlbinku na náplň.

Strhaný syr zmiešame s kyslou smotanou, vajíčkami a bylinkami. Túto zmes navrstvíme na mleté mäso.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 25-30 minút.

zdroj:STARMAN.RU

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>