Pečená zelenina v marináde: poznáme veľa receptov ale s našou bude skvelá a bombová

Pečená zelenina je ideálnym jedlom na piknik alebo na slávnostnom stole. Ukazujú sa, že sú jednoducho lahodne chutné. A sú vždy úplne zjednotené, bez ohľadu na to, koľko ich varíte. Zelenina v rúre je vynikajúca sama o sebe, ale s našou marinádou bude skvelá.

Suroviny:

  • 1 paprika
  • 1 rajčina
  • 1 baklažán
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica octu 9%
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 4 lyžice rastlinného oleja

Postup:

Cesnak je vyčistený a vylisovaný do misky lisom. Tu pridáme rastlinný olej, ocot a sójovú omáčku. Všetko starostlivo premiešajte. Všetky pripravené zeleniny dôkladne umyjeme a očistíme. Potom nakrájame na veľké kusy a dajte do misy. Naplňte ich marinádou a dobre premiešajte rukami. Misku zakryte vekom a nechajte zeleninu marinovať 1 hodinu. Pokryte pekáč s pergamenovým papierom a naň položte nakladanú zeleninu. Predhrejte rúru na 180 stupňov a nastavte pečenie 20-30 minút. Vitiahnite hotovú zeleninu z rúry, posunieme ju na misku a podávame ju na stôl.

Bon appetit!

ZDROJ:webvinegret.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>