Pečená zelenina je ideálnym jedlom na piknik alebo na slávnostnom stole. Ukazujú sa, že sú jednoducho lahodne chutné. A sú vždy úplne zjednotené, bez ohľadu na to, koľko ich varíte. Zelenina v rúre je vynikajúca sama o sebe, ale s našou marinádou bude skvelá.
Suroviny:
- 1 paprika
- 1 rajčina
- 1 baklažán
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica octu 9%
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 4 lyžice rastlinného oleja
Postup:
Cesnak je vyčistený a vylisovaný do misky lisom. Tu pridáme rastlinný olej, ocot a sójovú omáčku. Všetko starostlivo premiešajte. Všetky pripravené zeleniny dôkladne umyjeme a očistíme. Potom nakrájame na veľké kusy a dajte do misy. Naplňte ich marinádou a dobre premiešajte rukami. Misku zakryte vekom a nechajte zeleninu marinovať 1 hodinu. Pokryte pekáč s pergamenovým papierom a naň položte nakladanú zeleninu. Predhrejte rúru na 180 stupňov a nastavte pečenie 20-30 minút. Vitiahnite hotovú zeleninu z rúry, posunieme ju na misku a podávame ju na stôl.
Bon appetit!
ZDROJ:webvinegret.ru