1. Ryžu uvaríme podľa pokynov na obale, nechajte ju vychladnúť. Papriky prerežte kúsok od okraja, aby ste vytvorili čiapočku, nechajte na nej stopku a odstráňte hniezda osiva. Nakrájame kešu orechy.
2. Dajte 3-4 lyžice oleja na panvicu, pridajte mäso, orechy, pridajte rascový, koriandr, kari, korenie, soľ, premiešajte a smažte. Po 3-4 minútach nalejte polovicu vývaru a varte, kým sa nadbytočná kvapalina neodparí. Pridajte ryžu a premiešajte tak, aby sa zložky skombinovali. Nechajte vychladnúť.
3. Do papriky vložte mäsovú ryžovú výplň a zykry s vrchom papriky. Papriky umiestnite do hrnca, nalejte vývar, varte do varu, prikryte a varte pri nízkej teplote asi 20 minút. Preložíme ich na taniere a jedzte ešte teplé, napríklad s jogurtovou mätovou omáčkou alebo paradajkovou omáčkou.
ZDROJ:styl.pl