Paprika plnená zmesou z hovädzieho mäsa a ryžou

Zloženie na 4 porcie:

  • 125 g dlhozrnnej ryže
  • 35 g kešu
  • 400 g mletého hovädzieho mäsa
  • polovica čajovej lyžičky
  • 2 čajové lyžičky koriandra
  • 4 veľké zelené papriky
  • lyžička kari
  • 200 ml rastlinného bujónu
  • soľ, korenie
  • olej

1. Ryžu uvaríme podľa pokynov na obale, nechajte ju vychladnúť. Papriky prerežte kúsok od okraja, aby ste vytvorili čiapočku, nechajte na nej stopku a odstráňte hniezda osiva. Nakrájame kešu orechy.

2. Dajte 3-4 lyžice oleja na panvicu, pridajte mäso, orechy, pridajte rascový, koriandr, kari, korenie, soľ, premiešajte a smažte. Po 3-4 minútach nalejte polovicu vývaru a varte, kým sa nadbytočná kvapalina neodparí. Pridajte ryžu a premiešajte tak, aby sa zložky skombinovali. Nechajte vychladnúť.

3. Do papriky vložte mäsovú ryžovú výplň a zykry s vrchom papriky. Papriky umiestnite do hrnca, nalejte vývar, varte do varu, prikryte a varte pri nízkej teplote asi 20 minút. Preložíme ich na taniere a jedzte ešte teplé, napríklad s jogurtovou mätovou omáčkou alebo paradajkovou omáčkou.

ZDROJ:styl.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>