Palacinky so špenátom a kyslou smotanou

Palacinky so špenátom a kyslou smotanou sú chutné a rýchle jedlo, ktoré si môžete pripraviť až za 15 minút!

Táto zelená rastlina, pripravená správne, je rajom pre naše chuťové poháriky,
najmä v spoločnosti aromatických korenín. Špenát si bezpochyby zaslúži osobitné miesto na rodinnom stole, najmä vzhľadom na jeho cenné zdravotné vlastnosti.

Vlastnosti špenátu

Listy špenátu sú antikcerogénne a účinne chránia telo pred aterosklerózou a embóliou. Vlastnosti špenátu sú dôsledkom beta-karoténu a vitamínu C a antioxidantov prítomných v listoch. Okrem toho je špenát pokladnicou železa a kyseliny listovej, čo z neho robí nevyhnutnú v strave ľudí trpiacich anémiou
spôsobenou nedostatkom železa.
Stresovaní ľudia by mali jesť špenát s chuťou, pretože je bohatý
na horčík. Horčík je mimoriadne cenným prvkom, ktorý ovplyvňuje
správne fungovanie nervového systému, zvyšuje jeho odolnosť

 

Príprava špenátových palaciniek je veľmi ľahká. Nevyžaduje si
skvelé kulinárske zručnosti, všetko, čo potrebujete, je pocit dobrého vkusu a
trochu dobrých úmyslov. Prísady sú bežne dostupné v obchodoch a
nízkorozpočtové jedlo môžete skúsiť. Nič nebráni tomu, aby sa špenátové palacinky objavili
vo vašej domácnosti; jedlo je vhodné pre vegetariánov a tiež pre jemných
vegánov. Zaručujeme, že sa do tohto úžasne chutného jedla zamilujú aj mäsožravci .

zloženie:

  • 150 gramov špenátu
  • 2 šálky vody
  • 4 šálky kravského mlieka alebo rastlinného mlieka
  • 5 šálok pšeničnej múky
  • Štipka soli
  • 100 ml oleja na vyprážanie
  • Aromatické korenie podľa chuti
  • Kyslá smotana

Spôsob prípravy:

Predtým umyté listy čerstvého špenátu by sa mali rozmixovaťdo hladka s
mliekom. Potom pridajte všetky ostatné prísady a všetko premiešajte.
Cesto odložte na 15 minút. Nalejte palacinky do panvice a opečte na oboch stranách v horúcom oleji. Nakoniec nalejeme kúsok kyslej smotany na už upečené palacinky, ktorá pridá chuť a urobí misku
vizuálne príťažlivejšou. A ako viete, jeme aj očami!

ZDROJ.kobieceinspiracie.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>