Arménsky Lavash umožňuje neobmedzený priestor pre kulinárske akcie. Koľko rôznych dobrôt sa dá variť z tohto cesta.
A tu je ďalší originálny predkrm z pita chleba, horúce rolky so zemiakmi a hubami. Ukazuje sa, chutné, rýchle a výdatné!
zloženie:
- pita 2 ks
- zemiaky 500 g
- cibuľa 1 ks
- cesnak 3 zuby
- huby 300 g
- zeleň 1 stonka
- slnečnicový olej 4-5 lyžíc
- soľ pre chuť
- čierne korenie pre chuť
príprava:
Ošúpané zemiaky uvarte v osolenej vode do mäkka.
Kým sa varia, nadrobno nakrájame cibuľu, smažíme v 2 lyžiciach slnečnicového oleja po dobu 3 minút, pridáme huby, varte ďalších 5-7 minút.
Zemiaky popučiť, použiť trochu do zemiakov vývar, pridáme huby a cibuľu, nasekané bylinky a nasekaný cesnak. Prípadne osolíme a zamiešame.
Na list natrieme polovicu plnky. Prikryjeme druhým listom Lavash, na ktorej vrchole tiež treba natrieť náplň. Zrolovať. Nakrájame na malé kúsky asi 2 cm široké, orestujeme na rozpálenom oleji po oboch stranách.