Originálny predkrm z pita chleba, horúce rolky so zemiakmi a hubami. Sú veľmi chutné a rýchle

Arménsky Lavash umožňuje neobmedzený priestor pre kulinárske akcie. Koľko rôznych dobrôt sa dá variť z tohto cesta.

A tu je ďalší originálny predkrm z pita chleba, horúce rolky so zemiakmi a hubami. Ukazuje sa, chutné, rýchle a výdatné!

zloženie:

  • pita 2 ks
  • zemiaky 500 g
  • cibuľa 1 ks
  • cesnak 3 zuby
  • huby 300 g
  • zeleň 1 stonka
  • slnečnicový olej 4-5 lyžíc
  • soľ pre chuť
  • čierne korenie pre chuť

príprava:

Ošúpané zemiaky uvarte v osolenej vode do mäkka.

Kým sa varia, nadrobno nakrájame cibuľu, smažíme v 2 lyžiciach slnečnicového oleja po dobu 3 minút, pridáme huby, varte ďalších 5-7 minút.

Zemiaky popučiť, použiť trochu do zemiakov vývar, pridáme huby a cibuľu, nasekané bylinky a nasekaný cesnak. Prípadne osolíme a zamiešame.

Na list natrieme polovicu plnky. Prikryjeme druhým listom Lavash, na ktorej vrchole tiež treba natrieť náplň. Zrolovať. Nakrájame na malé kúsky asi 2 cm široké, orestujeme na rozpálenom oleji po oboch stranách.

Rolovaná pita je výborná horúca. Trvalo populárna na oslavu na sviatočný stôl a piknik.
ZDROJ:SOVKUSOM.RU

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>