Oriešky sú skvelou voľbou na vianočné pečivo. Krehké, vláčne, chrumkavé, lahodné – no proste neodolateľné!
Mňamka!
Suroviny:
cesto:
- 320 g maslo
- 400 g hladká múka
- 160 g práškový cukor
- 120 g vlašské orechy
- 4 lyžice kakao
- 1 lyžica rum
krém:
- 200 g maslo
- 160 g práškový cukor
- 2 bal.vanilkový puding
- 750 ml mlieka
- rum
Postup:
-
Pripravíme si cesto. Maslo vymiešame s cukrom do peny a postupne pridáme kakao, rum, mleté vlašské orechy a nakoniec múku.
-
Spracujeme cesto, ktoré necháme v chlade odležať najlepšie cez celú noc.
-
Pripravíme si formičky na oriešky a plníme ich. V stredu si urobíme malú dierku, aby sme mali kde natrieť plnku.
-
Dáme ich piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme asi 15 minút.
-
Pripravíme si krém. V mlieku si uvaríme pudingy a necháme vychladnúť. Maslo s cukrom si vyšľaháme do peny a postupne pridávame vychladnutý puding a ochutíme rumom.
-
Takto pripravený krém natierame na jednu časť orieška a spojíme druhou časťou. Posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!
ZDROJ:bidista.com