Orechové polmesiace

Potrebujeme:

cesto

  • 4 vaječné bielky
  • 150 g kryštálového cukru (môžete použiť trstinový)
  • štipka soli
  • 150 g masla
  • 100 g hladkej múky
  • 150 g mletých alebo nasekaných vlašských orechov
  • 1 lyžička prášku do pečiva

krém

  • 4 vaječné žĺtky
  • 150 g kryštálového cukru alebo trstinového
  • 1 vrecúško vanilkového cukru

poleva

  • 100 ml mlieka
  • 150 g kryštálového cukru alebo trstinového
  • 100 g čokolády (rozpustené)
  • 150 g mletých alebo nasekaných vlašských orechov
  • 1 vrecúško vanilkového cukru
  • 1 lyžica rumu
  • 100 g masla

posypanie

  • 50 g mletých alebo nasekaných vlašských orechov

Tip:  Namiesto vlašských orechov môžete použiť lieskové alebo napríklad mandle.

Postup:

1. Zmiešajte bielky so štipkou soli a vyšľahajte ich do tuhého snehu.
2. V inej mise vyšľahajte maslo s cukrom. Pridajte múku (tú preosejte), prášok do pečiva a orechy. Jemne vmiešajte vyšľahaný sneh.
3. Pripravte si vyšší plech na pečenie (s rozmermi približne 35 x 25 cm) a vyložte ho papierom na pečenie.
4. Dajte predhriať rúru na 180 ° C. Cesto vlejte do pripraveného plechu a pečte v predhriatej rúre 30 minút.
5. Vyšľahajte žĺtky s cukrom kryštál a s vanilkovým cukrom do peny. Zalejte hmotou upečené cesto.
6. Dajte plech späť do rúry, znížte teplotu na 150 ° C a pečte ďalších 20 minút.
7. Pripravte si polevu: Na miernom ohni ohrejte mlieko s vanilkovým cukrom. Do horúceho mlieka vmiešajte oriešky, rozpustenú čokoládu a rum. Premiešajte a pridajte maslo.
8. Polevu nalejte na koláč. Vrch posypte mletými orieškami a formičkou vykrajujte polmesiaca alebo iné tvary. Môžete tiež koláč nechať vcelku a servírovať ako rezy.
 

ZDROJ: receptiizmojebiljeznice.blogspot.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>