Orechová roláda s banánom a mascarpone krémom

Banánová roláda je veľkorysá a veľmi, veľmi chutná. 

suroviny:

  • 5 vajec
  • 5 lyžíc krupicového cukru
  • 5 lyžíc polohrubej múky
  • 5 lyžíc horúcej vody
  • 5 lyžíc mletých vlašských orechov
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 2-3 banány
  • krém:

  • 250 g mascarpone
  • 250 g smotany na šľahanie
  • lyžička stužovača do smotany
  • vanilkový cukor
  • práškový cukor podľa chuti

Postup:

  1. Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Počas šľahania postupne pridávame vodu.
  2. Zľahka vmiešame orechy a múku s práškom. Cesto rozotrieme na plech s papierom na pečenie. Pečieme na 180 st. asi 12-15 minút.
  3. Upečený plát zmotáme aj s papierom a necháme vychladnúť. Medzitým vyšľaháme smotanu s mascarpone.
  4. Všetko musí byť rovnako studené. Najskôr šľaháme na malé otáčky, až sa všetko spojí. Potom otáčky pridáme a vyšľaháme s cukrom a stužovačom do krému.
  5. Zo studenej rolády stiahneme papier a potrieme ju krémom. Trochu krému necháme na pomazanie. Na okraj rolády položíme banány a roládu stočíme.
  6. Roládu hore potrieme zvyšným krémom a obsypeme orechy alebo ako ja, hoblinkami čokolády. Roládu necháme dobre vychladiť.

ZDROJ:takprosto.cc

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>