Banánová roláda je veľkorysá a veľmi, veľmi chutná.
suroviny:
- 5 vajec
- 5 lyžíc krupicového cukru
- 5 lyžíc polohrubej múky
- 5 lyžíc horúcej vody
- 5 lyžíc mletých vlašských orechov
- 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- 2-3 banány
- 250 g mascarpone
- 250 g smotany na šľahanie
- lyžička stužovača do smotany
- vanilkový cukor
- práškový cukor podľa chuti
krém:
Postup:
- Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Počas šľahania postupne pridávame vodu.
- Zľahka vmiešame orechy a múku s práškom. Cesto rozotrieme na plech s papierom na pečenie. Pečieme na 180 st. asi 12-15 minút.
- Upečený plát zmotáme aj s papierom a necháme vychladnúť. Medzitým vyšľaháme smotanu s mascarpone.
- Všetko musí byť rovnako studené. Najskôr šľaháme na malé otáčky, až sa všetko spojí. Potom otáčky pridáme a vyšľaháme s cukrom a stužovačom do krému.
- Zo studenej rolády stiahneme papier a potrieme ju krémom. Trochu krému necháme na pomazanie. Na okraj rolády položíme banány a roládu stočíme.
- Roládu hore potrieme zvyšným krémom a obsypeme orechy alebo ako ja, hoblinkami čokolády. Roládu necháme dobre vychladiť.
ZDROJ:takprosto.cc