ZLOŽENIE
- prerastaná slaninka 0,5 kg
- soľ, čerstvo mleté čierne a voňavé papriky na chuť
- mletý muškátový múčok 1 štipka
- zemný kardamon 1 špica
- bobkový list 3 ks
- koreň zázvoru 2 cm
- strúčiky cesnaku 3 ks
- olivový olej (na trenie mäsa) 2 lyžice
- olivový olej (na vyprážanie) 1 polievková lyžica
- vajcia 4 ks
- sladká paprika 1/2 ks
- brokolica 150 g
- cesnak 1 strúčik
- mlieko 3/4 šálky
- kyslá smotana s obsahom tuku 15% 1 polievková lyžica
- soľ, korenie podľa chuti
- mozzarella 100 g
PRÍPRAVA
Krok 1

Slaninka, ktorá sa bude používať v tejto omelete, by mala byť pripravená vopred. Mäso dôkladne opláchnite, vysušte. S ostrým nožom urobte vertikálne rezy rovnomerne po celom diele. Cesnak a zázvor očistite, nakrájame na plátky. Mäso potrite soľou, korením a olivovým olejom. V každom mieste rezu vložte kúsky cesnaku, zázvoru, bobkového listu alebo ich umiestnite na vrch. Pripravené mäso vložíme do vrecka a dáme do predhriatej rúry na 190 stupňov. Nechajte v rúre asi hodinu.
Krok 2

Mäso vyberte z obalu a nechajte vychladnúť. Pokrájajte na malé prúžky.
Krok 3

Do panvici dajte olivový olej. Odstráňte semienka z papriky, nakrájajte na malé kúsky a odošlite ich do panvice.
Krok 4

Brokolica je rozdelená na kvetenstvo a pridáva sa do paprík. Varte na strednom teple, miešajte, 5-7 minút. Potom pridajte jemne nasekaný cesnak, soľ a korenie, pridajte aj nakrájané mäso a varíme ešte 2 minúty.
Krok 5

Vajcia dajte do misky a vymiešajte. Pridajte kyslú smotanu a mlieko, poprášte s korením a jemne šľahajte.
Krok 6

Vajcia naplnené zeleninou s mäsom, znížte teplo, zakryte a varte 3-4 minúty.
Krok 7

Mozzarellu vylejte zo slaného nálevu a nakrájame na plátky s hrúbkou asi 5 mm. Dajte kusy mozzarelly rovnomerne cez omeletu, znovu zakryte a smažte, až kým nebude hotová – asi 5 minút.
Krok 8

Omeleta sa podáva horúca s plátkom voňavého čerstvého chleba.
Bon appetit!
zdroj:gastronom.ru