Omeleta s pečenou slaninkou, zeleninou a mozzarellou, táto úžasná kombinácia nenechá nikoho ľahostajným

 

ZLOŽENIE

  • prerastaná slaninka 0,5 kg
  • soľ, čerstvo mleté ​​čierne a voňavé papriky na chuť
  • mletý muškátový múčok 1 štipka
  • zemný kardamon 1 špica
  • bobkový list 3 ks
  • koreň zázvoru 2 cm
  • strúčiky cesnaku 3 ks
  • olivový olej (na trenie mäsa) 2 lyžice
  • olivový olej (na vyprážanie) 1 polievková lyžica
  • vajcia 4 ks
  • sladká paprika 1/2 ks
  • brokolica 150 g
  • cesnak 1 strúčik
  • mlieko 3/4 šálky
  • kyslá smotana s obsahom tuku 15% 1 polievková lyžica
  • soľ, korenie podľa chuti
  • mozzarella 100 g

PRÍPRAVA

Krok 1

Slaninka, ktorá sa bude používať v tejto omelete, by mala byť pripravená vopred. Mäso dôkladne opláchnite, vysušte. S ostrým nožom urobte vertikálne rezy rovnomerne po celom diele. Cesnak a zázvor očistite, nakrájame na plátky. Mäso potrite soľou, korením a olivovým olejom. V každom mieste rezu vložte kúsky cesnaku, zázvoru, bobkového listu alebo ich umiestnite na vrch. Pripravené mäso vložíme do vrecka a dáme do predhriatej rúry na 190 stupňov. Nechajte v rúre asi hodinu.

Krok 2

Mäso vyberte z obalu a nechajte vychladnúť. Pokrájajte na malé prúžky.

Krok 3

Do panvici dajte olivový olej. Odstráňte semienka z papriky, nakrájajte na malé kúsky a odošlite ich do panvice.

Krok 4

Brokolica je rozdelená na kvetenstvo a pridáva sa do paprík. Varte na strednom teple, miešajte, 5-7 minút. Potom pridajte jemne nasekaný cesnak, soľ a korenie, pridajte aj nakrájané mäso a varíme ešte 2 minúty.

Krok 5

Vajcia dajte do misky a vymiešajte. Pridajte kyslú smotanu a mlieko, poprášte s korením a jemne šľahajte.

Krok 6

Vajcia naplnené zeleninou s mäsom, znížte teplo, zakryte a varte 3-4 minúty.

Krok 7

Mozzarellu vylejte zo slaného nálevu a nakrájame na plátky s hrúbkou asi 5 mm. Dajte kusy mozzarelly rovnomerne cez omeletu, znovu zakryte a smažte, až kým nebude hotová – asi 5 minút.

Krok 8

Omeleta sa podáva horúca s plátkom voňavého čerstvého chleba.

Bon appetit!

zdroj:gastronom.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>