Obľúbené horalky z obchodu sa nikdy nevyrovnajú týmto, ktoré si urobíte doma. Hotová mňamka!

Kto by nemiloval tradičné slovenské horalky? Ale čo, keď si ich môžete urobiť doma z poctivých surovín a to je výzva!

Domáce horalky

Suroviny:

  • 250 g cukru
  • 250 g masla
  • 3 lyžice solamylu
  • 80 g kakaa
  • 100 g orechov (najlepšie mletých)
  • 2 balenia tortové oplátky

Postup prípravy

1. Krok

Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu, pridáme cukor, olej a mlieko. Keď sú všetky suroviny spojené, odstavíme a pridáme pomleté arašídy. Pomiešame.

2. Krok

Naplníme oblátky a zaťažíme aspoň na 2 hodiny.

3. Krok

Oblátku nakrájame na menšie kúsky /mne vyšlo 12/ a po obvode máčame v čokoládovej poleve. Kladieme na papier na pečenie – keď čokoláda stuhne, ľahšie sa odlepia :).

4. Krok

A hotovo, môžeme porovnať s kúpenými 🙂

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>