Kto by nemiloval tradičné slovenské horalky? Ale čo, keď si ich môžete urobiť doma z poctivých surovín a to je výzva!
Domáce horalky
Suroviny:
- 250 g cukru
- 250 g masla
- 3 lyžice solamylu
- 80 g kakaa
- 100 g orechov (najlepšie mletých)
- 2 balenia tortové oplátky
Postup prípravy
1. Krok
Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu, pridáme cukor, olej a mlieko. Keď sú všetky suroviny spojené, odstavíme a pridáme pomleté arašídy. Pomiešame.
2. Krok
Naplníme oblátky a zaťažíme aspoň na 2 hodiny.
3. Krok
Oblátku nakrájame na menšie kúsky /mne vyšlo 12/ a po obvode máčame v čokoládovej poleve. Kladieme na papier na pečenie – keď čokoláda stuhne, ľahšie sa odlepia :).
4. Krok
A hotovo, môžeme porovnať s kúpenými 🙂