Obed alebo večera z jedného pekáča: Mäsové gule so zemiakmi, ktorých sa nebudete môcť dojesť

Mäsové guličky nemusíte dávať len do papriky. Pokiaľ chcete vyskúšať niečo nové, môžete ich zapiecť. Je to rýchle jedlo, ktoré upečiete v  pekáči rovno aj s  prílohou.  

Potrebujeme tieto suroviny:

  • 500 g mletého mäsa
  • 5 väčších zemiakov
  • tvrdý syr
  • mozarellu alebo nivu
  • lúpané paradajky
  • vajíčko
  • olivový olej
  • rascu celú
  • 1 ČL majoránu
  • 1 ČL cukru
  • soľ, korenie

Postup prípravy:

1. Zmiešame  mäso s  vajíčkom, soľou, korením  a majoránom. Formujeme guličky, ktoré poukladáme na pekáč. 

 

2. Ošúpeme zemiaky, nakrájame na hrubšie plátky  a pridáme  k mäsu. 
3. Osolíme a  posypeme rascou.  
4. V  malom hrnci na masle opražíme cibuľku.
5. Pridáme paradajkový pretlak, polovicu nastrúhanej mozarelly alebo nivy. Pridáme korenie a  cukor podľa chuti.   
6. Na mäso pokladáme malý kúsok zvyšnej nivy alebo mozarelly.  
7. Zalejeme omáčkou, ktorú sme predtým rozmixovali.  
8. Dáme piecť do rúry na 180°C 40 minút. Po 30 minútach pridáme nastrúhaný syr.

ZDROJ:bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>