Kto obľubuje zdravé a chutné koláče, tak ste na správnej adrese, jeden výborný a chutný tu pre vás máme.
Rýchly koláč s mladou kapustu a kefírom sa pripravuje jednoducho a rýchlo, a je chutný, skvelá voľba na večer. Tá vôňa vás dostane.
Kapustový koláč s kefírom
Zloženie:
- 3 vajcia
- 1 polievková lyžica jogurtu
- 3/4 kg múka
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 prášok do pečiva
- 1 malá hlava kapusty
- sezamové semienka na posypanie (voliteľne)
- kôpor
Postup:
- Kapustu nakrájame nadrobno. Trochu dusíme na panvici, kým nezmäkne. Pridajte bylinky, soľ a korenie podľa chuti, ale nenechajte sa uniesť: Soľ je potrebnú doplniť do cesta.
- Zmiešajte 1 vajce, múku, prášok do pečiva a jogurt, pridajte štipku soli. Cesto by malo mať priemernú hrúbku. Zostávajúce 2 vajcia rozmiešajte v samostatnej miske.
- Mierne potrite nádobu s rastlinným olejom, v ktorom budete piecť tortu. Naliať do polovice formy cesto, potom s kapustou plnkou a potom zvyšné cesto. Na požiadanie môžete posypať koláč so sezamovými semienkami.
- Piecť koláče v rúre pri 200 stupňoch asi 20-30 minút. Skontrolujeme špáradlom.
ZDROJ:TAKPROSTO.CC