Spoznajte recept na kôrovú omáčku. Je to jednoduchá omáčka, ktorá sa dokonale hodí k rybím pokrmom a iným mäsám. Veľmi sa hodí ku zemiakom a cestovinám. Je to celkom univerzálna, takže by ste mali poznať recept, ktorý sa dá ľahko vyrobiť. Táto omáčka dokonale obohatí vaše jedlá.
Recept na kôrovú omáčku
Kôporová omáčka je dosť kalorická, ale krém v mojom prípade bude nahradený gréckym jogurtom, ktorý je tiež hustý, ale zároveň znižuje kalorickú hodnotu omáčky. Ak sa nemusíte starať o množstvo spotrebovaných kalórií, môžete z receptu použiť polovicu gréckeho jogurtu a zvyšok doplňte 30% smotanou. Potom bude chutnejší, ale zároveň kalorickejší.
prísady:
- 350 ml gréckeho jogurtu
- banda kôprom
- 1/2 citrónu
- 1 strúčik cesnaku
- korenie
- soľ
- cukor
príprava:
- Kôpor umyte pod tečúcou vodou a potom vysušte. Stonky nie sú potrebné.
- Potom premiešajte jogurt s 1/2 citrónovej šťavy a korenia v miske. Tiež pridajte cesnak a lyžičku cukru pomletého.
- Potom pridajte kôpor a znova premiešajte.
- Dajte ju do chladničky na hodinu – to chutí najlepšie, keď sa podáva chladené.
ZDROJ:dompelenpomyslow.pl