Toto tradičné jedlo je tentokrát vyrobené z morčacieho mäsa!
Aj keď sa to môže zdať trochu nezvyčajné, stále viac ľuďom sa to páči, pretože použitá surovina je zdravšia ako hovädzie alebo bravčové mäso. Veľkou výhodou morčacieho mäsa je to, že jeho obsah cholesterolu je veľmi nízky a ľahko stráviteľný.
Prvým krokom je nakrájať morčacie mäso na malé kúsky, dokonca aj cibuľu. Namočte ryžu do vlažnej vody. Ak je to potrebné, kyslá kapusta.
zloženie:
- 800 g morčacie prsia alebo stehno
- 250 g cibule
- 100 – 120 g ryže
- soľ, korenie podľa chuti
- petržlen a zelená kôpor
- 2-3 bobkové listy
- pikantné
- paradajkový koncentrát
- olej
- 2 paradajky
- 2 strúčiky cesnaku
Prípravu:
Nasekanú cibuľu dajte do malého množstva oleja, pridajte ryžu a morčacie mäso, zelené korenie, koncentrované paradajky, soľ a korenie. Premiešajte a nechajte vychladnúť. Pripravte lístky kapusty a naplňte pastou. Pokiaľ je to možné, vložte náplň do hlinenej misky.
V každom prípade umiestnite na spodnú časť panvy niekoľko listov kapusty, aby sa zabránilo nalepeniu náplne. Medzi vrstvy náplne vložte bobkový list, plátky paradajok a strúčika cesnaku, potom ich varte vo vode a 55 až 60 minút varte na miernom ohni.
Plnená kapusta sa polej s kyslou smotanou, feferónkami a chrenom podľa chuti.
ZDROJ:filantropikum.com