Niečo pre pudingových fanúšikov: Lahodný pudingový koláč s jahodami, je skvelý a chutný

Tento vynikajúci koláč odporúčam pudingovým fanúšikom! Chutí skvele 🙂

 

Potrebujeme:

Na cesto:

  • 3 vajcia
  • 5 lyžíc polohrubej múky
  • 3 lyžice krupicového cukru
  • 50 ml oleja
  • 50 ml mlieka
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • maslo a múka na vymastenie a vysypanie plechu

Na potretie:

  • džem
  • rum na pokvapkanie cesta

Na plnku:

  • 750 ml mlieka
  • 60 g prášku na prípravu vanilkových krémov
  • 2 lyžice kryštálového cukru
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 2 balíčky vanilínového cukru
  • 100 g práškového cukru
  • 2 plátky želatíny
  • 60 g masla
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • Jahody min. 0,5 kg
  • 150 ml uvarenej kávy
  • kakao na posypanie

Postup:

  1. Pripravíme cesto: Celé vajcia vyšľaháme s cukrom, prilejeme mlieko, olej a pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto dáme na vymastený, múkou vysypaný plech a upečieme v rúre vyhriatej na 180 °C.
  2. Pripravíme plnku: Z mlieka, kryštálového cukru, krémového prášku a hladkej múky uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť. Potom do neho pridáme maslo vymiešané s práškovým cukrom a spolu vyšľaháme. Vmiešame dotuha vyšľahanú smotanu s vanilínovým cukrom, namočenú želatínu a spolu premiešame.
  3. Vychladnuté cesto pokvapkáme rumom a potrieme džemom. Cesto natrieme polovičnou časťou plnky, na ktorú uložíme jahody. Potrieme zvyšnou plnkou a odložíme na chladné miesto. Pred podávaním koláč posypeme kakaom alebo grankom a nakrájame.

Mňam!

ZDROJ:ketkes.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>