Tento vynikajúci koláč odporúčam pudingovým fanúšikom! Chutí skvele 🙂

Potrebujeme:
Na cesto:
- 3 vajcia
- 5 lyžíc polohrubej múky
- 3 lyžice krupicového cukru
- 50 ml oleja
- 50 ml mlieka
- 2 lyžičky kypriaceho prášku
- maslo a múka na vymastenie a vysypanie plechu
Na potretie:
- džem
- rum na pokvapkanie cesta
Na plnku:
- 750 ml mlieka
- 60 g prášku na prípravu vanilkových krémov
- 2 lyžice kryštálového cukru
- 2 lyžice hladkej múky
- 2 balíčky vanilínového cukru
- 100 g práškového cukru
- 2 plátky želatíny
- 60 g masla
- 150 ml smotany na šľahanie
- Jahody min. 0,5 kg
- 150 ml uvarenej kávy
- kakao na posypanie
Postup:
- Pripravíme cesto: Celé vajcia vyšľaháme s cukrom, prilejeme mlieko, olej a pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto dáme na vymastený, múkou vysypaný plech a upečieme v rúre vyhriatej na 180 °C.
- Pripravíme plnku: Z mlieka, kryštálového cukru, krémového prášku a hladkej múky uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť. Potom do neho pridáme maslo vymiešané s práškovým cukrom a spolu vyšľaháme. Vmiešame dotuha vyšľahanú smotanu s vanilínovým cukrom, namočenú želatínu a spolu premiešame.
- Vychladnuté cesto pokvapkáme rumom a potrieme džemom. Cesto natrieme polovičnou časťou plnky, na ktorú uložíme jahody. Potrieme zvyšnou plnkou a odložíme na chladné miesto. Pred podávaním koláč posypeme kakaom alebo grankom a nakrájame.
Mňam!
ZDROJ:ketkes.com