Nezohrievajte tieto potraviny v mikrovlnnej rúre! Pozrite sa na zoznam, ktorých sa to týka

Mikrovlnná rúra nám uľahčuje prácu pri mnohých príležitostiach. Často nám chýba dostatok času na to, aby sme niečo dôkladne zahriali, takže sme rýchlo dali jedlo do mikrovlnnej rúry a po niekoľkých minútach máme teplé jedlo. Ukazuje sa však, že niektoré výrobky by nemali ísť tam kvôli účinkom škodlivým pre naše zdravie. Čo by sme mali držať ďalej od mikrovlnnej rúry?

Kura

Presnejšie povedané, tento proteín u kurčiat môže byť škodlivý pre naše zdravie. Počas mikrovlnného ohrevu proteín mení svoju štruktúru, takže môže mať zlý vplyv na náš tráviaci systém a spôsobiť zažívacie problémy.

Niektoré tuky

Často používame ľanový olej alebo avokádo na nalievanie jedla. Pripravíme teda pripravené výrobky pre mikrovlnnú rúru, ktorá sa má ohrievať. Tieto oleje však horia už pri nízkych teplotách, takže pod vplyvom tepla môžu mikrovlny uvoľňovať toxické a škodlivé látky.

Hot pepper

Tento produkt obsahuje kapsaicín, ktorý je zodpovedný za horiacu a korenistú chuť korenia. Počas zahrievania sa pod vplyvom vysokoteplotnej chemickej zlúčeniny začína regenerovať, takže po otvorení sa dvere môžu dostať do našich očí, hrdla a nosa, čo povedie k podráždeniu slizníc .

Huby

Rovnako ako u kurčiat, pretože nie bezdôvodne sa huby nazývajú „lesné mäso“, bielkoviny v hubách môžu byť pre nás škodlivé, ak ich vystavíme ohrevu v mikrovlnnej rúre. Môžu sa vyskytnúť nevoľnosť, zažívacie problémy a bolesť brucha. Preto sa oplatí zahrievať huby pri teplote asi 70 stupňov.

Zemiaky

V tomto prípade nielen mikrovlnná rúra, ale akýkoľvek iný spôsob vykurovania môže byť pre nás škodlivý . Zemiaky strácajú počas tejto doby veľa živín a navyše produkujú látky škodlivé pre naše zdravie. Preto je najlepšie konzumovať zemiaky bezprostredne po príprave.

Vajíčka

Tento produkt nielenže produkuje jedovaté látky, ale môže tiež explodovať. Takže je lepšie jesť studené vajcia ako poškodiť vaše zdravie alebo čistiť vnútro mikrovlnnej rúry.

V mikrovlnnej rúre by nemali byť len výrobky, ale aj niektoré položky. Predovšetkým pred zahriatím odstráňte hliníkovú fóliu, ktorá sa môže ľahko vznietiť a viesť k požiaru. A čo viac, ak nechcete poškodiť porcelánové riady, nedávajte do mikrovlnnej rúry tie, ktoré majú zlaté prvky. 

ZDROJ:kobieceinspiracje.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>