Koláč nemusí byť len sladký. My pre vás máme slanú verziu, ktorá má veľa výrazných chutí. Chute sa navzájom dopĺňajú a to koláčmi dodádá úplne nový rozmer. Skvelé spojenie brokolice, karfiolu a plno syra je to pravé pre maškrtné jazýčky. Nechajte sa inšpirovať a vyskúšajte túto variantu. Určite nebude ľutovať a tento koláč si zamilujete. Je plný vitamínov, ktoré dodajú telu veľa energie, takže koláč môže skvele poslúžiť aj ako ľahký obed.
ingrediencie:
- maslo na vymastenie
- 2 lyžice priezlí
- 2 hrnčeky malých karfiolových ružíc
- 1 hrnček brokolicových ružíc
- 1 lyžica masla
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 veľký pór, nakrájaný
- 5 veľkých vajec
- 3/4 hrnčeka hladkej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1/4 lyžičky papriky
- 1/8 lyžičky kurkumy
- 1/2 lyžičky morskej soli
- štipku mletého čierneho korenia
- 3/4 hrnčeka strúhaného čedaru
- 1/4 hrnčeka strúhaného ParmesanU
postup:
Rúru zapnite na 180 stupňov.
Formu si vymažte maslom a vysypte priezle.
Potom si dajte do hrnca vodu a priveďte k varu. Pridajte karfiolové ružičky a varte 2-3 minúty. Potom pridajte brokolicu a varte ďalšie 1-2 minúty. Potom zeleninu zlejte v studenej vode.
Na väčšej panvici si rozohrejte maslo a olivový olej, pridajte pór a nechajte orestovať,
pokiaľ vám pór nezmäkne.
V miske si rozšľahajte vajcia, pridajte múku, prášok do pečiva, korenie, soľ a korenie. Všetko dôkladne premiešajte, aby sa všetko spojilo. Pridajte pór a oba syry. Nakoniec pridajte aj karfiol a brokolicu.
Zmes preložte do pripravenej formy na koláč a dajte piecť na 30 minút pokiaľ nebude vrch zlatý. Po upečení nechajte trocha vychladnúť a môžete podávať.
ZDROJ:jensprav.ru