Žijeme vo svete, kde sa každý snaží všetko uponáhľať a voľného času dosť ubúda.
My vám práve z tohto dôvodu prinášame rýchly recept na večeru. Dnes sme si pre vás pripravili niečo
nové. Jedná sa o zemiaky pečené v rúre s cesnakom, smotanou a syrom. Skúste teda aj vy tento skvelý recept.
Poďme sa teda pozrieť na ingrediencie a jednoduchý postup.
Zemiaky s cesnakom, smotanou a syrom
Suroviny:
- 5ks zemiakov
- 100g masla
- 5 lyžíc strúhaného parmezánu
- 3 strúčiky cesnaku
- trocha nasekanej petržlenovej vňate
- lyžice kyslej smotany
postup:
Umyjeme si poriadne zemiaky, nakrájame ich na mesiačiky alebo plátky podľa ľubovôle a naukladáme ich na panvicu a zalejeme
vodou. Zemiaky varíme do mäkka. Potom si pripravíme nátierku z cesnaku. Nastrúhame cesnak a zmiešame s mäkkým maslom,
ochutíme a pridáme parmezán s petržlenom. Nakoniec zjemníme kyslou smotanou. Uvarené mäkké zemiačiky si vyskladáme
na plech s papierom na pečenie a potrieme ich cesnakovou nátierkou. Pečieme v rúre na 220 stupňov po dobu 15 minút.
Dobrú chuť!
ZDROJ:bidista.com