Neviete čo na večeru? Skúste zemiaky s cesnakom, smotanou a syrom. Je to bomba

Žijeme vo svete, kde sa každý snaží všetko uponáhľať a voľného času dosť ubúda.
My vám práve z tohto dôvodu prinášame rýchly recept na večeru. Dnes sme si pre vás pripravili niečo
nové. Jedná sa o zemiaky pečené v rúre s cesnakom, smotanou a syrom. Skúste teda aj vy tento skvelý recept.
Poďme sa teda pozrieť na ingrediencie a jednoduchý postup.

Zemiaky s cesnakom, smotanou a syrom

Suroviny:

  • 5ks zemiakov
  • 100g masla
  • 5 lyžíc strúhaného parmezánu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • trocha nasekanej petržlenovej vňate
  • lyžice kyslej smotany

postup:

Umyjeme si poriadne zemiaky, nakrájame ich na mesiačiky alebo plátky podľa ľubovôle a naukladáme ich na panvicu a zalejeme
vodou. Zemiaky varíme do mäkka. Potom si pripravíme nátierku z cesnaku. Nastrúhame cesnak a zmiešame s mäkkým maslom,
ochutíme a pridáme parmezán s petržlenom. Nakoniec zjemníme kyslou smotanou. Uvarené mäkké zemiačiky si vyskladáme
na plech s papierom na pečenie a potrieme ich cesnakovou nátierkou. Pečieme v rúre na 220 stupňov po dobu 15 minút.

Dobrú chuť!

ZDROJ:bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>