Žijeme vo svete, kde sa každý snaží všetko stihnúť a voľného času dosť ubúda.
My vám práve z tohto dôvodu prinášame rýchle recepty. Dnes sme si pre vás pripravili niečo
nové. Jedná sa o zemiaky pečené v rúre s cesnakom, smotanou a syrom. Skúste teda aj vy tento skvelý recept.
ingrediencie:
- 5 ks zemiakov
- 100 g masla
- 5 lyžíc strúhaného parmezánu
- 3 strúčiky cesnaku
- trochu nasekanej petržlenovej vňate
- lyžice kyslej smotany
postup:
Umyjeme si poriadne zemiaky, nakrájame ich na mesiačiky alebo plátky podľa ľubovôle a dáme do hrnca variť. Zemiaky varíme do mäkka. Potom si pripravíme nátierku z cesnaku. Nastrúhame cesnak a zmiešame s mäkkým maslom, ochutíme a pridáme parmezán s petržlenom. Nakoniec zjemníme kyslou smotanou. Uvarené mäkké zemiačiky si poukladáme na plech s papierom na pečenie a potrieme ich cesnakovou nátierkou. Pečieme v rúre na 220 stupňov po dobu 15 minút.
Dobrú chuť!
ZDROJ:ketkes.com