Neuveriteľne dobrý obrátený jablkový koláč

Tento koláč pečiem v čase jablkovej sezóny, ale občas aj v zime, keď máme krémových zákuskov a koláčikov dosť.

Prevrátený jablkový koláč

Suroviny:

  • 1 kg jabĺk
  • 2 poháre polohrubej múky
  • 1 pohár kryštálového cukru
  • 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 1 pohár mlieka
  • 1/2 pohár oleja
  • tuk na vymastenie
  • voda
  • 2 ks vajce
  • granko

Postup:

Jablká ošúpeme, odstránime jadierka a postrúhame na hrubom strúhadle. Jablká vložíme do hrnca, podlejeme trochou vody. Pod pokrievkou chvíľu dusíme (jablká podľa chuti dosladíme cukrom, alebo pridáme škoricový cukor). Vymastíme si plech tukom a položíme naň papier na pečenie.
Na takto pripravený plech dáme podusené jablká. Rozprestrieme po celom plechu. Kým urobíme cesto, jablká nám trochu vychladnú.
Do misy nasypeme suché suroviny: múku, cukor, kypriaci prášok do pečiva a vanilínový cukor a všetko premiešame. Pridáme vajíčka. Postupne pridávame mlieko a miešame. Pridáme olej a zamiešame.
Cesto vylejeme na navrstvené jablká na plechu a uhladíme.
Vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme 20 minút do ružova. Upečený koláč vytiahneme z rúry.
Na plech položíme druhý rovnaký plech alebo dosku a jablčník prevrátime.
Prevrátený jablčník posypeme grankom alebo strúhanou čokoládou.
Pokrájame a môžeme podávať.
Dobrú chuť.
ZDROJ:bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>