Neuveriteľná polievka s netradičnými knedlíčkami, ktorá vás nakopne. Musíte sa naučiť ich správny postup

Polievky sú základom zdravého stravovania. Ako deti nás do nich mamičky museli nútiť, ale neskôr mnohí z nás pochopila, ako veľmi dôležité sú. Nie je nič lepšie, než si po náročnom dni dať plný tanier horúcej polievky a na chvíľu vypnúť. Polievky sú tiež plné zeleniny, a tým pádom aj vitamínov a minerálov, ktoré naše telo každodenne potrebuje.

Jednou z najprospešnejších polievok vôbec je ľahký kurací vývar, ktorý možno doplniť podľa vášho gusta. Mojím najobľúbenejším receptom je kuracie polievka so syrovými haluškami. Je bohatá, chutí skvele, ľahko sa trávi a urobí vám dobre či už sa cítite v pohode, alebo potrebujete trochu podporiť svoje zdravie.

Ako si túto polievku pripravíte

Na prípravu tejto chutnej polievky budete potrebovať základné ingrediencie, ktoré ľahko zoženiete. Nemusíte teda obiehať obchody a zháňať tajná korenia. Tajomstvo chuti tejto polievky je v kvalitných surovinách a pomalé príprave.

Pripravte si:

  • 2,5 litra kuracieho vývaru
  • 1 mrkvy, 1 cibuľu, 5 menších zemiakov
  • olej
  • korenie – soľ, korenie a zelené bylinky

Ako ozvláštnenie môžete do polievky pridať syrové halušky. Oproti pečeňovým sa hodí aj pre vegetariánov, ale nie sú o nič menej chutné a dodajú polievke ten správny šmrnc.

Na ich výrobu budete potrebovať:

  • 100 g tvrdého syra
  • 1 vajce
  • 100 g múky
  • maslo, soľ

    Postup je jednoduchý

    Najprv si pripravte syrové halušky. Potrebujú sa totiž trochu uležať. V miske teda zmiešajte nastrúhaný syr, pridajte vajce, múku a asi lyžicu masla. Podľa chuti môžete dosoliť alebo okoreniť. Cesto spracujte a ak je príliš riedke, pridajte ešte trochu múky. Potom odložte bokom do chladničky a nechajte odpočinúť.

    Do vriaceho vývaru pridajte na kocky nakrájané zemiaky a nechajte variť. Na vedľajšej panvici jemne opražíme na kocky nakrájanú mrkvu a cibuľu. Akonáhle budú dozlatista opražené, pridajte ich do vývaru so zemiakmi. Varte, kým nebude zelenina mäkká na skus. Dajte si pozor, aby ste ju zbytočne nerozvarilo, polievka je lepšie, keď je tam do čoho uhryznúť.

    Teraz je čas na knedličky. Môžete ich uvariť priamo vo vývare alebo aj vo vedľajšom hrnci s vodou. Záleží predovšetkým na vás. Cesto vytiahnite z chladničky a tvorte z neho malé guľôčky asi o veľkosti vlašského orecha. Tie potom vkladajte do vriacej vody alebo vývaru a varte asi 5 minút. Polievku servírujte horúcou a posypanú čerstvými zelenými bylinkami.

    Dbrú chuť!

ZDROJ:bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>