Nepodceňujte pór, jeho liečivé účinky využívali už v staroveku

Pór môže byť výživné jedlo, ktoré môžete zahrnúť do stravy každý deň. Povieme vám niektoré výhody póru. Jeho liečivé účinky sa využívali už v staroveku. Gréci a Rimania ju okrem iného považovali za výborný protijed pri otrave alkoholom.

Pór patrí do skupiny zeleniny, ktoré sú rastliny, ktoré sa pestujú v zavlažovacích systémoch alebo sadoch a ktoré je možné konzumovať varené alebo surové.

Výhody póru

Tieto rastliny obsahujú až do 80% svojej hmotnosti vodu a poskytujú pomaly sa absorbujúce uhľohydráty, okrem rôznych vitamínov vrátane vitamínu C, K, E a kyseliny listovej.

Vedecký názov póru je Allium porrum L. a hoci jeho skutočný pôvod je až doteraz neznámy, konzumujú sa listy a cibuľka.

Choroby

UNAM tiež poukazuje na to, že sa odporúča zlepšiť kvalitu potravín, pretože jej nutričný obsah slúži na liečbu anémie a reumatizmu.

 100 gramov póru obsahuje:

  • 11,2 g sacharidov
  • 1,3 g vlákniny
  • 52 mg vápnika
  • 2,2 g bielkovín
  • 0,3 g lipidov
  • 50 mg fosforu
  • 5 mg sodíka

Obsahuje tiež vitamín A (40 IU), 03 g tuku a 50 mg fosforu.

Prírodné antibiotikum

Podľa štúdií publikovaných v časopise British Journal of Biomedical Science obsahuje pór alicín, zlúčeninu síry, ktorá má schopnosť bojovať proti baktériám, ako je Staphylococcus aereus.

Táto baktéria produkuje slizničné a kožné infekcie, ktoré môžu zmeniť gastrointestinálne zdravie.

Nezabudnite kombinovať výhody pórou s jedlom z iných skupín, aby ste dosiahli rozmanité a vyvážené jedlo.

ZDROJ:raisehandnow.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>