Pór môže byť výživné jedlo, ktoré môžete zahrnúť do stravy každý deň. Povieme vám niektoré výhody póru. Jeho liečivé účinky sa využívali už v staroveku. Gréci a Rimania ju okrem iného považovali za výborný protijed pri otrave alkoholom.
Pór patrí do skupiny zeleniny, ktoré sú rastliny, ktoré sa pestujú v zavlažovacích systémoch alebo sadoch a ktoré je možné konzumovať varené alebo surové.
Výhody póru
Tieto rastliny obsahujú až do 80% svojej hmotnosti vodu a poskytujú pomaly sa absorbujúce uhľohydráty, okrem rôznych vitamínov vrátane vitamínu C, K, E a kyseliny listovej.
Vedecký názov póru je Allium porrum L. a hoci jeho skutočný pôvod je až doteraz neznámy, konzumujú sa listy a cibuľka.
Choroby
UNAM tiež poukazuje na to, že sa odporúča zlepšiť kvalitu potravín, pretože jej nutričný obsah slúži na liečbu anémie a reumatizmu.
100 gramov póru obsahuje:
- 11,2 g sacharidov
- 1,3 g vlákniny
- 52 mg vápnika
- 2,2 g bielkovín
- 0,3 g lipidov
- 50 mg fosforu
- 5 mg sodíka
Obsahuje tiež vitamín A (40 IU), 03 g tuku a 50 mg fosforu.
Prírodné antibiotikum
Podľa štúdií publikovaných v časopise British Journal of Biomedical Science obsahuje pór alicín, zlúčeninu síry, ktorá má schopnosť bojovať proti baktériám, ako je Staphylococcus aereus.
Táto baktéria produkuje slizničné a kožné infekcie, ktoré môžu zmeniť gastrointestinálne zdravie.
Nezabudnite kombinovať výhody pórou s jedlom z iných skupín, aby ste dosiahli rozmanité a vyvážené jedlo.
ZDROJ:raisehandnow.com