Nepečený citrónový cheesecake. Fantastické osvieženie s citrónovým nádychom

Má veľmi silnú citrónovú príchuť, kto nemá rád túto kyslú chuť, dajte len pol citróna. (Aj tak bude mať stále chuť citrónu.

Suroviny:

CITRÓNOVÝ KRÉM:

  • 2 ks veľký citrón (kôra)
  • 5 ks žĺtok
  • 80 g kryštálový cukor
  • 50 g maslo
  • 1 dl citrónová šťava
  • 1 štipka soli

KORPUS:

  • 150 g maslové sušienky
  • 60 g maslo

KRÉM:

  • 400 g Mascarpone
  • 2 ks citrón (kôra)
  • 80 ml citrónová šťava
  • 1 konzerva kondenzované mlieko
  • 2 KL želatína v prášku

Postup:

  • Najprv si pripravíme citrónový krém, ktorý nakoniec rozotrieme na povrch koláča. V miske nad vodným kúpeľom vyšľaháme žĺtky s citrónovou kôrou, cukrom a citrónovou šťavou. Potom postupne po malých kockách zašľahávame maslo. Nakoniec pridáme štipku soli a krém dáme do chladničky, aby stuhol.
  • Na korpus zmiešame podrvené maslové sušienky s roztopeným maslom. Zmes, ktorá pripomína mokrý piesok, utlačíme na dno tortovej formy s priemerom 20 cm a vložíme do mrazničky na 15 minút.
  • Medzitým si pripravíme krém. Mascarpone vyšľaháme do krémova a v nasledovnom poradí zašľaháveme zvyšné suroviny: citrónovú kôru, citrónovú šťavu a kondenzované mlieko. V sklenenej miske zmiešame lyžicu vody a želatínu, necháme 5 minút odstať a potom krátko (20 sekúnd) ohrejme v mikrovlnke, aby sa želatína úplne rozpustila. K želatínovej kaši primiešame niekoľko lyžíc krému a následne zašľaháme želatínový krém do pôvodného krému. Krém potom navrstvíme do formy na povrch korpusu a uložíme do chladničky cez noc (min. 12 hodín).
  • Na druhý deň, ostrým nožom obrežeme koláč po celom obvode, uvoľníme obruč formy a na povrch v tenkej vrstve rozotrieme citrónový krém.

ZDROJ.nosalty.hu

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>