Nepečené krémové kocky fondán s bleskovo rýchlou prípravou! Sú neodolateľne chutné

Milujete nepečené múčniky a dezerty a tiež karamel?

Potom vás zaručene poteší dnešnej recept, ktorý sme pre vás pripravili. Môžete si vďaka nemu pripraviť bleskurýchly dezert s karamelovou príchuťou. Zamilujete si ho už po prvom ochutnaní. Je neodolateľne návykový a chutný. Pochutí si na ňom celá vaša rodina.

Ingrediencie:

  • 250 g obdĺžnikových sušienok

Suroviny na namáčanie:

  • 1,5 dl mlieka
  • 2 lyžice cukru
  • 1 dl rumu, alebo 1 dl kávy

Krém:

  • 3 karamelové pudingy
  • 1,5 l mlieka
  • Cukor podľa chuti
  • 750 g smotany
  • 350 g čokolády na varenie

Postup:

1) Najskôr si pripravte misku s vyššími okrajmi. V tejto miske bude torta vznikať.

2) Potom si pripravte namáčaciu zmes. Teda zmiešajte mlieko, cukor, rum, alebo kávu.

3) Do tejto zmesi namočte sušienky. Namočené sušienky naskladajte na dno misky.

4) Dbajte na to, aby celé dno misky bolo sušienkami zakryté.

5) Potom príde na rad karamelový puding. V časti mlieka rozmiešajte pudingové prášky.

6) Zvyšné mlieko s cukrom priveďte k varu. Do neho potom nalejte pudingovú zmes.

7) Varte do zhustnutia a nechajte vychladiť.

8) Potom si šľahačom vyšľahajte 500 g smotany na šľahanie do tuhej šľahačky.

9) Nakoniec si v mikrovlnke, alebo vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu.

10) Do šľahačky vymiešajte aj zvyšných 250 g smotany. Ešte teplú čokoládu zmiešajte so zvyšnou šľahačkou. Miešajte opatrne.

11) Nakoniec už zostáva karamelové kocky navrstviť. Na sušienkové dno teda príde karamelový puding.

12) Puding potrite šľahačkou a tiež uhlaďte. Na šľahačkové poschodie príde čokoládová vrstva.

13) Opäť pekne uhlaďte.

Hotovo!

Zdieľajte tento super recept na tieto krémové kocky aj s vašimi priateľmi! Určite si na nich tiež pochutnajú!

ZDROJ:bidista.com

 

 

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>