Suroviny:
- 750g gréckeho jogurtu
- 100g cereálie Dobrá vláknina od Bonavita (u celiatikov môžete použiť nejakú bezlepkovú variantu)
- 60g orieškov (druh podľa chuti)
- 10g želatíny
- stévia
Postup:
- Zoberte plech a dajte naň papier na pečenie, ktorý jemne nastriekate olejom.
- Do mixéra vložte cereálie a oriešky a rozmixujte do hladka.
- Rozmixovanú hmotu vysypte na plech s papierom na pečenie, a poriadne uhlaďte popritláčajte aby zmes držala pokope.
- Nechajte zohriať trošku vody, do ktorej dáte rozpustiť želatínu. (okolo 150ml vody)
- Vo veľkej mise zmiešajte grécky jogurt so stéviou a s rozpustenou želatínou.
- Zmes vylejte na prichystaný základ z vlákniny a orechov a dajte zamraziť aspoň na dve hodiny.
- Vyberte tortu, najkrájajte na kocky a ozdobte ovocím (čučoriedky, maliny)
- Prajeme dobrú chuť!