Nepečené čokoládové rezy s vlašskými orechmi, postačí pár surovín a do 30 minút ich máte hotové

Tieto fantastické rezy nezaberú veľa času a hlavne k ich príprave vystačíte aj so základom kuchárskych zručností. Chuť je pritom úžasná a rezy sú krásne vláčne.

Potrebujeme:

korpus:

  • 600 g cukru
  • 80 ml vody
  • 250 g masla
  • 600 g tmavých Bebe sušienok
  • 600 g mletých vlašských orechov
  • 100 g horkej čokolády
  • 2 lyžice holandského kakaa

poleva:

  • 1 lyžica holandského kakaa
  • 50 g horkej čokolády
  •  lyžica slnečnicového oleja

Postup:

Dáme variť vodu s cukrom a necháme ho rozpustiť. Akonáhle je rozpustený, vodu odstavíme a pridáme maslo, rozdrvené sušienky a mleté ​​vlašské orechy. Všetko dôkladne premiešame a hmotu rozdelíme napoly.

Do polovice hmoty primiešame rozpustenú tmavú čokoládu s kakaom a opäť dôkladne premiešame.

Plech s rozmermi 33 x 34 cm vystelieme potravinárskou fóliou. Máme dva druhy hmoty. Svetlú bez čokolády a tmavú s čokoládou. Vrstvíme najprv jednu polovicu čokoládovej a dôkladne uhladíme. Na ňu navrstvíme polovicu svetlej hmoty a opäť zahladíme. Takto navrstvíme aj druhú polovicu čokoládovej a na ňu aj svetlú hmoty. Rezy takto získajú 4 vrstvy.

Rezy polejeme rozpustenou čokoládou s olejom a kakaom.

Hotovo! Necháme stuhnúť v chladničke aspoň 3 hodiny a môžeme podávať.

Dobrú chuť!

ZDROJ:nosalty hu

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>