Tieto fantastické rezy nezaberú veľa času a hlavne k ich príprave vystačíte aj so základom kuchárskych zručností. Chuť je pritom úžasná a rezy sú krásne vláčne.
Potrebujeme:
korpus:
- 600 g cukru
- 80 ml vody
- 250 g masla
- 600 g tmavých Bebe sušienok
- 600 g mletých vlašských orechov
- 100 g horkej čokolády
- 2 lyžice holandského kakaa
poleva:
- 1 lyžica holandského kakaa
- 50 g horkej čokolády
- lyžica slnečnicového oleja
Postup:
Dáme variť vodu s cukrom a necháme ho rozpustiť. Akonáhle je rozpustený, vodu odstavíme a pridáme maslo, rozdrvené sušienky a mleté vlašské orechy. Všetko dôkladne premiešame a hmotu rozdelíme napoly.
Do polovice hmoty primiešame rozpustenú tmavú čokoládu s kakaom a opäť dôkladne premiešame.
Plech s rozmermi 33 x 34 cm vystelieme potravinárskou fóliou. Máme dva druhy hmoty. Svetlú bez čokolády a tmavú s čokoládou. Vrstvíme najprv jednu polovicu čokoládovej a dôkladne uhladíme. Na ňu navrstvíme polovicu svetlej hmoty a opäť zahladíme. Takto navrstvíme aj druhú polovicu čokoládovej a na ňu aj svetlú hmoty. Rezy takto získajú 4 vrstvy.
Rezy polejeme rozpustenou čokoládou s olejom a kakaom.
Hotovo! Necháme stuhnúť v chladničke aspoň 3 hodiny a môžeme podávať.
Dobrú chuť!
ZDROJ:nosalty hu