Nepečená jablková torta s pudingom

Suroviny:

  • 750 g jabĺk
  • 2x 4 dl vody
  • 150 g cukru
  • 2 vanilkové pudingy
  • šťava z 2 citrónov
  • 2 vanilkové cukry
  • 2 balíčky detských piškót
  • ovocie akékoľvek

Postup:

Olúpané jablká bez jadierok nakrájame na menšie kúsky a podusíme (rozvaríme) v 4 dl vody na kašu. Pudingy rozmiešame v ďalších 4 dl vody, nalejeme do vriacej jablkovej kaše a povaríme ešte 2 minúty. Potom stiahneme z ohňa, pridáme citrónovú šťavu, vanilkový cukor, vmiešame cukor (množstvo podľa sladu jabĺk) a všetko spolu zamiešame.

Do tortovej formy vložíme alobal alebo papier na pečenie, poukladáme na dno piškóty, môžeme dať aj na boky, polejeme pripravenou pudingovú zmesou s jablkami, zase dáme piškótovú vrstvu, polejeme ju a pokračujeme striedavo ďalej, končíme vrstvou piškót. Podľa chuti môžete medzi krém poukladať ovocie.

Dáme vychladiť, vyklopíme, potrieme polevou a zdobíme šľahačkou.

ZDROJ:bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>