Huby, mrkva, cibuľa – kombinácia produktov v náplni sú jasným favoritom. Pridajte kúsky vyprážaného kurčaťa, bude ešte viac uspokojujúce. Vaša rodina z nich bude nadšená!
Zemiakové rolky s hubami
prísady:
- zemiaky 1 kg
- pšeničná múka 3 lyžice
- šampiňóny 350 g
- mrkva 2 ks
- soľ podľa chuti
- korenie podľa chuti
- zeleň 1 stonka
- slnečnicový olej 1 polievková lyžica
- škrob 3 lyžice
- cibuľa 1 ks
príprava:
- Zemiaky varíme v osolenej vode, vypustíme z kvapaliny. Pripravíme zemiaky do pyré, pridáme múku a škrob, premiešajte a nechajte ochladiť.
- Cibuľu nakrájame na kocky, mrkvu nastrúhame na väčšom strúhadle. Podusíme zeleninu po dobu 3 minút. Pridáme k cibuli mrkvu nakrájané hríby, dáme soľ, korenie podľa chuti a varíme na miernom ohni, kým budú uvarené huby.
- Dáme zemiakovú zmes na pergamenom lemovaný plech. Pečieme 15-20 minút pri teplote 200 stupňov.
- Na upečené zemiaky dáme hubovú plnku. Zrólujeme pomocou papiera. Povrch potrieme s rastlinným olejom a odoslať do rúry po dobu ďalších 15 minút.
Ak chcete získať chutný pokrm upečený do zlatista, pred pečením rolku môžete namazať rozšľahaným vajcom, ale to nie je v recepte, samozrejme. Pripravte a dajte dobrú náladu okolo, a nezabudnite sa podeliť o svoj recept so svojimi priateľmi!
ZDROJ:SOVKUSOM.RU