Neodolateľné veterníky, lepšie ste nejedli

Každý pozná chuť veterníkov. Tento skvelý recept na čerstvé domáce veterníky som skúšala prvý krát. Teraz ho môžete vyskúšať aj vy.

Domáce veterníky

Suroviny:

Odpaľované cesto:

  • 10 PL voda
  • 100 g palmarín
  • 125 g polohrubá múka
  • 4 ks vajcia
  • štipka soli

Žĺtkový krém:

  • 500 ml mlieko
  • 4 ks žĺtok
  • 1 balíček vanilkový cukor
  • 3 PL polohrubá múka
  • 1 balíček vanilkový puding
  • 200 g kryštálový cukor
  • 250 g maslo

Snehová pena:

  • 4 ks bielok
  • 300 g

Postup prípravy:

Postup odpaľovaného cesta:
V hrnci necháme zovrieť vodu a palmarín so štipkou soli. Keď sa tuk roztopí, prisypeme múku a uvaríme hustú kašu. Cesto sa nám začne odliepať od nádoby. Odstavíme so sporáka a ešte do horúcej kaše pridávame vajíčka jednotlivo. Vždy dobre premiešame. Zo zásady miešame vareškou, nie ručným šlahačom. Cesto dáme do cukrárenského vrecka z ozdobnou špičkou a nastriekame na suchý plech. Rúru vyhrejeme na 220°C, a keď dáme veterníky piecť znížime na 200°C a pečieme cca 20 minút. Rúru neotvárame, aby nám veterníky nespľasli. Z tejto dávky by malo byť cca 25 kusov.
Postup žĺtkového krému:
Dáme si zovrieť 350 ml mlieka. Vo zvyšnom mlieku si rozmiešame vanilkový cukor, vanilkovy puding, žĺtka a múku. Za stáleho miešania uvaríme na hustú kašu. Odstavíme so sporáka a ešte do horúcej kaše pridáme cukor. Keď máme kašu vychladanú, pridáme maslo a ručným šlahačom vymiešame krém. Krém máme pripravený na plnenie.
Snehová pena:
Nad parou miešame bielka s cukrom 15 minút ručným šlahačom na najmenšom stupni do hustej peny. Necháme vychladnúť.
Dokončenie veterníkov:
Veterníkom zrežeme vrchy. Naplníme žĺtkovým krémom pomocou cukrárenského vrecka, potom snehovou penou a prikryjeme odrezanými klobúčikmi. Vrch posypeme práškovým cukrom alebo niakou polevou.
ZDROJ.bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>