Neodolateľné nanukové rezy s čokoládovou polevou, ktorými ohromíte skutočne každú návštevu

Čakáte návštevu a radi by ste jej upiekli dezert, na ktorý len tak nezabudne? V tom prípade sú tieto nanukové rezy s lahodným krémom a čokoládovou polevou priamo tie pravé pe vás!
Suroviny na cesto:
  • Žĺtky 4 ks
  • Mletý cukor 20 dkg
  • Studená voda 10 lyžíC
  • Hladká múka 20 dkg
  • 1/2 prášku do pečiva
  • Mleté orechy 10 dkg
  • Sneh zo štyroch bielkov
Krém:
  • Cukor 20 dkg
  • Maslo 20 dkg
  • 1/4 l mlieka
  • Hrubá múka 1 lyžica
  • Škrob 1 lyžička
  • Žĺtok 1 ks
  • Vanilkový cukor 1 balenie
Čokoládová poleva:
  • Tuk 10 dkg
  • Kakao 3 lyžice
  • Čokoláda na varenie 10 dkg

Postup:

1. Zmiešajte žĺtky s cukrom a vyšľahajte penu.
2. Do misy dajte preosiatu hladkú múku spolu s práškom do pečiva, pridajte vodu, mleté ​​orechy, žĺtkovou penu a vypracujte hladké cesto. Na koniec pridajte tuhý sneh z bielkov a zľahka premiešajte.
3. Cesto vylejte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte vo vopred vyhriatej rúre na 170 ° C približne 15 minút do ružova.
4. V hrnci uvarte kašu z mlieka, hrubej múky, škrobu a žĺtka. Zmes za neustáleho miešania varte tak dlho, kým nezhustne. Potom nechajte vychladnúť.

5. Pokiaľ kaša vychladne, vymiešajte maslo s cukrom a vanilkovým cukrom do peny a akonáhle bude kaša studená, začnite ju po malých porciách zašľahávať do maslovej peny, kým vám nevznikne krém. Musí sa občas premiešať, aby sa vám neurobil škrupina.

6. Upečenú piškótu potrite vzniknutým krémom.

7. Vo vodnom kúpeli nechajte rozpustiť tuk s čokoládou a potom primiešajte kakao.
8. Následne čokoládovú polevu prelejte na tortu ako vrchnú vrstvu.
ZDROJ:bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>