Neodolateľné „Karamelové veľhory“ na plechu

Tento dezert má názov Karamelové veľhory, lebo pripomína zasnežené vrchy hôr a si ich určite obľúbite.

Ingrediencie:

Suroviny na cesto:

  • 250 ml vody
  • 80 ml oleja
  • štipka soli
  • 220 g hladkej múky
  • 6 vajec

Suroviny na krém:

  • 300 g cukru
  • 150 ml vody
  • 500 ml polotučného mlieka
  • 2 balíčky Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou
  • 250 g zmäknutého masla
  • 50 g mletých vlašských orechov

Na ozdobenie:

  • 750 ml smotany na šľahanie
  • 2 balíčky Smeta-fixu
  • 3 zarovnané PL práškového cukru

Príprava:

  1. Začneme tak, že na prípravu cesta nalejeme do hrnčeka vodu. Pridáme olej a soľ a privedieme do varu. Potom vmiešame múku a vymiešame dohladka. Odstavíme, cesto prenesieme do misy a necháme vychladnúť. Do cesta zašľaháme vajcia šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Cesto rovnomerne rozdelíme na 2 vymastené plechy a pomocou stierky uhladíme. Vložíme do rúry predhriatej na 200 °C a pečieme asi 20 minút.
  2. Pláty necháme vychladnúť.
  3. Na prípravu krému vo väčšom hrnci skaramelizujeme cukor. Opatrne prilejeme vodu a privedieme do varu. V mlieku rozmiešame zlaté klasy a vlejeme ich do karamelu. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Dáme z ohňa dolu a za občasného miešania necháme úplne vychladnúť. Nakoniec do krému zašľaháme maslo a vmiešame orechy. Na jeden z plátov nanesieme krém a rovnomerne ho rozotrieme.
  4. Na ozdobenie vyšľaháme smotanu so Smeta-fixom elektrickým  šľahačom na najvyššom stupni do tuhej hmoty. Šľahačku nanesieme na krém a zakryjeme druhým plátom. Povrch krémešov posypeme práškovým cukrom alebo polejeme čokoládou.

 

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>