Neodolateľné a jednoduché zemiaky plnené mletým mäsom

Konzumujeme veľa zemiakov v rôznych formách. Veľa ľudí si bez tohto doplnku často nevedia predstaviť večeru. Preto odporúčam všetko v jednom – pečené zemiaky s mletým mäsom.

V 100 g zemiakov obsahuje menej ako 100 kalórií a sú zdravé a plné vitamínov. Nájdeme v nich veľa škrobu a rastlinných bielkovín. Zemiaky sú zdrojom vitamínov B, A a E. Vitamíny C majú viac ako citrón. Sú tiež plné draslíka, horčíka, vápnika, zinku a železa. Takže v našej strave potrebujeme zemiaky.

zloženie:

  • 500 g mletého mäsa
  • 8 veľkých zemiakov
  • 1 veľká cibuľa
  • 100 g syra mozzarella
  • 1 červená paprika
  • 100 g syra čedar
  • 1 veľa pažítky
  • Soľ, korenie
  • Mletá horúca a sladká paprika
  • Granulovaný cesnakový
  • olej

Spôsob prípravy:

Začneme varením zemiakov. Celé zemiaky uvarte v koži asi 45 minút (čas závisí od veľkosti).

Potom cibuľu olúpeme a nakrájame na malé kocky. Červené papriky sme tiež nakrájali na malé kocky. Syr Cheddar a mozzarella tri samostatne na hrubom strúhadle.

Mleté mäso opečte na horúcej panvici v horúcom oleji. Dochutíme soľou, korením, mletou horúcou a sladkou paprikou a granulovaným cesnakom. Potom pridajte nakrájanú cibuľu a korenie. Všetko dôkladne premiešajte a opečte.

Potom do mäsa pridajte strúhaný syr čedar. Znova zmiešame všetko.

Varené zemiaky prekrojte na polovicu. Pomocou malej čajovej lyžičky zneste stred každého zemiaka tak, aby bol priestor na vypchávanie.

Potom naplňte každý zemiak vopred pripravenou plnkou. Vrch posypte strúhaným syrom mozzarella.

Predhrievame rúru na 200 stupňov. Pripravené zemiaky položte na pekáč a pečte asi 30 minút, kým sa syr neroztopí a zemiaky nezhnednú.

Nasekáme veľa pažítky. Pred podávaním posypte každý zemiak nasekanou pažítkou.

ZDROJ:foodmagazine.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>