Neodolateľná želé torta s kiwi a kyslou smotanou

Francúzsky želé dezert bol a zostáva jedným z najkrajších dezertov na svete. Bonaparte a jeho manželka si toto jedlo užili aj pri večeri. Odvtedy boli vytvorené stovky receptov želé dezertov, a vybrali sme pre vás najviac lákavý, takže môžete prekvapiť svojich blízkych.


Želé torta s kiwi a kyslou smotanou

Budete potrebovať:

Na tortu:

  • 400 g sušienky na pečenie
  • 150 g masla

Na 1. želé:

  • 2 balenia želé s chuťou kivi
  • 2 ks kiwi
  • 25 g želatíny

Pre 2. želé:

  • 750 g kyslej smotany
  • 500 ml mlieka
  • 35 g želatíny
  • 200 g cukru

Príprava:

Najprv si pomrvíte cookies na malé drobky, potom premiešajte s roztopeným maslom. Cesto by malo byť dostatočne vlhké. Na spodnú časť formy dajte potravinovú fóliu a vložíme tam cesto. Ak chcete povrch hladký, stlačte cesto lyžičkou. Formu vložíte do chladničky. Do mierne vareného mlieka pridajte želatínu a premiešajte až do úplného rozpustenia. Zmiešajte zakysanú smotanu a cukor s mixérom. Potom tenkým prúdom, do zmiešanej smotany vnášame mlieko so želatínou, tak aby želatína nemala hrudky. Zmes sa naleje do formy na vrchu koláča a dáme ju do chladničky na hodinu. Počas tejto doby musí hmota stuhnúť. Pripravte želé s príchuťou kiwi podľa pokynov na obale. Kivi sa čistia z kože, nakrájajú na plátky alebo plátky. Vyberiete dezert z chladničky a skontrolujete, či je povrch želé tuhý. Zhora nalejte vrstvu chladenej zelenej želé a rozložte plátky kivi. Dortík sa znovu dá do chladničky na noc a ráno sa tešte na lahodný dezert.

ZDROJ:webvinegret.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>