Francúzsky želé dezert bol a zostáva jedným z najkrajších dezertov na svete. Bonaparte a jeho manželka si toto jedlo užili aj pri večeri. Odvtedy boli vytvorené stovky receptov želé dezertov, a vybrali sme pre vás najviac lákavý, takže môžete prekvapiť svojich blízkych.

Želé torta s kiwi a kyslou smotanou
Budete potrebovať:
Na tortu:
- 400 g sušienky na pečenie
- 150 g masla
Na 1. želé:
- 2 balenia želé s chuťou kivi
- 2 ks kiwi
- 25 g želatíny
Pre 2. želé:
- 750 g kyslej smotany
- 500 ml mlieka
- 35 g želatíny
- 200 g cukru
Príprava:
Najprv si pomrvíte cookies na malé drobky, potom premiešajte s roztopeným maslom. Cesto by malo byť dostatočne vlhké. Na spodnú časť formy dajte potravinovú fóliu a vložíme tam cesto. Ak chcete povrch hladký, stlačte cesto lyžičkou. Formu vložíte do chladničky. Do mierne vareného mlieka pridajte želatínu a premiešajte až do úplného rozpustenia. Zmiešajte zakysanú smotanu a cukor s mixérom. Potom tenkým prúdom, do zmiešanej smotany vnášame mlieko so želatínou, tak aby želatína nemala hrudky. Zmes sa naleje do formy na vrchu koláča a dáme ju do chladničky na hodinu. Počas tejto doby musí hmota stuhnúť. Pripravte želé s príchuťou kiwi podľa pokynov na obale. Kivi sa čistia z kože, nakrájajú na plátky alebo plátky. Vyberiete dezert z chladničky a skontrolujete, či je povrch želé tuhý. Zhora nalejte vrstvu chladenej zelenej želé a rozložte plátky kivi. Dortík sa znovu dá do chladničky na noc a ráno sa tešte na lahodný dezert.
ZDROJ:webvinegret.ru