Keď si túto roládu len raz vyskúšate, musíte si ju už pri pohľade zamilovať. Je šťavnatá, rýchla a jednoduchá.
Oriešková roláda
Budeme potrebovať:
- 4 ks – vajíčka
- 4 lyžice – kr. cukru
- 1 balíček – vanilkového cukru
- 50 g – mletých vlašských orieškov
- 200 g – kyslej smotany
- práškový cukor na posypanie
Postup:
1) Bielka vyšľaháme do tuhej peny a postupne pridáme balíček vanilkového cukru a Kr. cukor. Keď dostaneme tuhú lesklú penu, pridáme vidličkou vymiešané žĺtky a nakoniec len zľahka primiešame mleté vlašské oriešky.
2) Pripravíme si plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie a navrstvíme tenkú vrstvu cesta. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre cca 12-15 minút pri teplote 180 stupňov.
3) Ihneď po upečení vyberieme z plechu, stiahneme papier na pečenie (ak sa vám nedarí stiahnuť papier hneď, prikryte cesto navlhčenou utierkou a chvíľu počkajte. Potom papier pôjde dole hneď).
4) Kyslú smotanu ochutíme cukrom podľa chuti (pre zdravší variant môžete použiť aj med alebo iné sladidlo) a natrieme na cesto. Zrolujeme a odložíme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
ZDROJ:bidista.com