Neodolateľná oriešková roláda bez múky s kyslou smotanou

Keď si túto roládu len raz vyskúšate, musíte si ju už pri pohľade zamilovať. Je šťavnatá, rýchla a jednoduchá.

Oriešková roláda

Budeme potrebovať:

  • 4 ks – vajíčka
  • 4 lyžice – kr. cukru
  • 1 balíček – vanilkového cukru
  • 50 g – mletých vlašských orieškov
  • 200 g – kyslej smotany
  • práškový cukor na posypanie

Postup:

1) Bielka vyšľaháme do tuhej peny a postupne pridáme balíček vanilkového cukru a Kr. cukor. Keď dostaneme tuhú lesklú penu, pridáme vidličkou vymiešané žĺtky a nakoniec len zľahka primiešame mleté vlašské oriešky.

2) Pripravíme si plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie a navrstvíme tenkú vrstvu cesta. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre cca 12-15 minút pri teplote 180 stupňov.

3) Ihneď po upečení vyberieme z plechu, stiahneme papier na pečenie (ak sa vám nedarí stiahnuť papier hneď, prikryte cesto navlhčenou utierkou a chvíľu počkajte. Potom papier pôjde dole hneď).

4) Kyslú smotanu ochutíme cukrom podľa chuti (pre zdravší variant môžete použiť aj med alebo iné sladidlo) a natrieme na cesto. Zrolujeme a odložíme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

ZDROJ:bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>