Neodolateľná nepečená torta s čerešňami, zamilujete si ju už po jedinom súste

Nádherná krémová torta nielen úžasne vyzerá, ale tak aj chutí. Má bohatú krémovú náplň s veľkým množstvom čerešní, ktoré jej dodávajú neodolateľnú chuť. A príprava? Veľmi jednoduchá.

Piškótová torta s čerešňami

Suroviny:

  • 250 g piškót 
  • 10 g želatíny 
  • 170 g masla 
  • 170 g cukru 
  • 300 g kyslej smotany 
  • 300 g bieleho jogurtu 
  • 300 ml smotany na šľahanie 
  • 500 g čerešní

Na sirup potrebujeme:

  • 200 ml mlieka 
  • 2-3 lyžice cukru

Na polevu: 

  •  1 lyžica cukru 
  • 10-15 kúskov čerešní 
  • 50-100 g mliečnej čokolády

Postup:

1. 2-3 lyžice cukru začneme zahrievať, až ho skaramelizujeme, prilejeme studené mlieko. V mlieku sa cukor rozpustí a vznikne nám hnedý sirup.

2. Dno tortovej formy si vyložíme piškótami.

3.  Zalejeme hnedým sirupom.

4. Želatínu rozpustíme v malom množstve vody. Necháme stáť po dobu 10 minút. Zmiešame so smotanou a dáme do chladničky.

5. Následne v mise vymiešame maslo s cukrom, pridáme jogurt a kyslú smotanu. Túto zmes potom zmiešame s želatínou a smotanou.

6. S polovicou krému potrieme piškóty. Na krém bohato poukladáme čerešne.

7. Znovu piškóty, krém, čerešne. Takto pokračujeme do minutia surovín.

8. Hotovú tortu uložíme na 6 hodín do chladničky.

9. Vyberieme z chladničky a tortovej formy a na vrch nalejeme rozpustenú čokoládu.

Dobrú chuť!

ZDROJ:bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>