Nádherná krémová torta nielen úžasne vyzerá, ale tak aj chutí. Má bohatú krémovú náplň s veľkým množstvom čerešní, ktoré jej dodávajú neodolateľnú chuť. A príprava? Veľmi jednoduchá.
Piškótová torta s čerešňami
Suroviny:
- 250 g piškót
- 10 g želatíny
- 170 g masla
- 170 g cukru
- 300 g kyslej smotany
- 300 g bieleho jogurtu
- 300 ml smotany na šľahanie
- 500 g čerešní
Na sirup potrebujeme:
- 200 ml mlieka
- 2-3 lyžice cukru
Na polevu:
- 1 lyžica cukru
- 10-15 kúskov čerešní
- 50-100 g mliečnej čokolády
Postup:
1. 2-3 lyžice cukru začneme zahrievať, až ho skaramelizujeme, prilejeme studené mlieko. V mlieku sa cukor rozpustí a vznikne nám hnedý sirup.
2. Dno tortovej formy si vyložíme piškótami.
3. Zalejeme hnedým sirupom.
4. Želatínu rozpustíme v malom množstve vody. Necháme stáť po dobu 10 minút. Zmiešame so smotanou a dáme do chladničky.
5. Následne v mise vymiešame maslo s cukrom, pridáme jogurt a kyslú smotanu. Túto zmes potom zmiešame s želatínou a smotanou.
6. S polovicou krému potrieme piškóty. Na krém bohato poukladáme čerešne.
7. Znovu piškóty, krém, čerešne. Takto pokračujeme do minutia surovín.
8. Hotovú tortu uložíme na 6 hodín do chladničky.
9. Vyberieme z chladničky a tortovej formy a na vrch nalejeme rozpustenú čokoládu.
Dobrú chuť!
ZDROJ:bidista.com